Pretraga

Grad Pula misli na svoju mladež: Dodijelili čak 163 stipendije studentima

A- A+

Grad Pula za ovu je akademsku godinu dodijelio stipendije za 163 svoja studenta, odnosno Puležana koji studiraju u rodnome gradu ili negdje drugdje u Hrvatskoj. Ona će iznositi 500 kuna na mjesec. Valja istaknuti da su unutar tog broja, osim za izvrsnost, dodijeljene stipendije i prema socijalnim kriterijima. Štoviše, onima koji studiraju izvan Pule mjesečna naknada je povećana sa 600 na 800 kuna.

Uzme li se u obzir omjer broja stanovnika i stipendija koje dodjeljuju studentima, Pula je među vodećim gradovima u Hrvatskoj. Tako je gradonačelnik Boris Miletić danas dodijelio ugovore o stipendijama u ruke čak 163 studenta.

Uz to je prisutnim studentima čestitao na uspjehu koji im je osigurao pravo na stipendiju te im poručio kako je znanje nešto najvrjednije što čovjek može posjedovati i što mu nitko ne može oduzeti.

– Svi mi koji želimo zasnivati razvoj svoje lokalne zajednice na znanju, trebamo i ulagati u znanje te za to stvoriti preduvjete, što naposljetku i činimo, zaključio je Miletić te nadodao kako ga veseli što Pula ima puno kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi stoji na službenim stranicama grada Pule.

Stipendije su dobili studenti koji studiraju na fakultetima koji, po podatcima Zavoda za zapošljavanje, pripadaju deficitarnim zanimanjima. To su doktori medicine te magistri edukacije matematike, geografije, fizike, kemije i informatike.

No osim njih, od 163 stipendije, dio su dobili i studenti temeljem socijalnih kriterija. Onima koji studiraju izvan Pule, ove godine je povećana mjesečna naknada sa 600 na 800 kuna.

Ukupno je za sve dodijeljene stipendije u proračunu osigurano 570 tisuća kuna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap