Pretraga

Grad Zagreb traži zamjenika pročelnika za obrazovanje: Evo koje uvjete mora zadovoljiti

A- A+

Grad Zagreb traži zamjenika pročelnika za obrazovanje. Trebaju im sveučilišni magistri ili magistri (sa stručnih studija), a bilo bi dobro da imaju položen i državni ispit. Natječaj je otvoren još manje od dva tjedna, a osoba se bira na mandat od četiri godine.

gradska uprava

Zgrada gradske uprave
Foto: Grad Zagreb

Nakon što je Luka Juroš postao novi pročelnik za obrazovanje, Grad Zagreb raspisao je novi natječaj – traže njegovog zamjenika.


TKO JE LUKA JUROŠ?

Kako smo pisali još u lipnju, Juroš ima magisterij prestižnog London School of Economics, a usavršavao se na Harvardu. Osam godina radio je u tadašnjem Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, a od 2012. do 2014. u istom je Ministarstvu bio načelnik Sektora za studentski standard, gdje se bavio politikama financiranja visokog obrazovanja i pregovorima sa sveučilištima. Nakon Ministarstva odlazi u Europsku komisiju gdje kroz godine napreduje do liderske pozicije, većina vezano upravo za obrazovanje.


Mandat traje četiri godine

U prvom redu traže sveučilišne magistre ili stručne specijaliste (to su po novome magistri struke) iz područja društvenih, humanističkih, prirodnih ili tehničkih znanosti s najmanje pet godina radnog iskustva. Bitne su organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje Uredom za obrazovanje i digitalne vještine.

Poseban je uvjet položen državni ispit, no iz Grada napominju da se natjecati mogu i kandidati koji ga nisu položili, uz obvezu da ga polože u roku od godine dana od imenovanja.

Zamjenik ili zamjenica gradskog pročelnika za obrazovanje imenuje se na mandat od četiri godine i može biti ponovno imenovan. Probni rad određen je na tri mjeseca, a svi kandidati moraju udovoljavati propisima Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi.

Trebate prevesti strane dokumente

Natječaj je objavljen 26. listopada u Narodnim novinama, a traje 15 dana. Svi koji se žele natjecati za ovu poziciju u tom roku moraju poslati prijavu, čiji obrazac možete pronaći ovdje. Kandidati su, napominju gradske vlasti, dužne navesti osobne podatke, naziv radnog mjesta za koje podnose prijavu te naziv ustrojstvene jedinice.

Kandidati koji dostavljaju dokumentaciju na stranom jeziku dužni su u prilogu dostaviti i ovjereni prijevod na hrvatski jezik. Prijavu je, naravno, potrebno i vlastoručno potpisati, a onda ju zajedno s prilozima dostaviti na sljedeću adresu:

STRUČNA SLUŽBA GRADSKE UPRAVE
Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima
Trg Stjepana Radića 1
10000 Zagreb

Bandićev pročelnik otišao iz gradske uprave

Baš smo početkom ovog tjedna, podsjetimo, pisali o odlasku Bandićevog kadra iz gradske uprave. Ivica Lovrić, notorni bivši (privremeni) pročelnik gradskog ureda za obrazovanje i savjetnik pokojnog gradonačelnika s plaćom od 18.000 kuna, u resistematizaciji radnih mjesta novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića ostao je – neraspoređen.

U utorak je službeno istekao rok u tom statusu pa, kako su i potvrdili iz Grada, otišao iz gradske uprave. Svoje zadnje mjesece u gradskoj upravi koristio je kako bi kontrirao Tomaševiću. Na društvenim mrežama ga je optuživao da laže, a ‘skompao se’ i sa Željkom Markić, dijeleći s njom stav i braneći roditelje-odgojitelje, osobe koje žele plaću zbog toga što su roditelji.

gradska uprava
Share via
Copy link
Powered by Social Snap