Pretraga

Gužve u menzi na Savi preduge, a hrana dosadna

A- A+


Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Sava spora linija

Studentska menza na Savi, u sklopu doma Stjepan Radić jedna je od najvećih u Zagrebu. Kroz dvije linije restorana dnevno prođe stotine i stotine studenata. To ne iznenađuje, jer je broj stanara na Savi i preko četiri tisuće. Zbog velike popularnosti i jedinog izvora studentske prehrane u tom dijelu Zagreba, ova menza treba konstantno radi na poboljšanju i promjenama, jer prostora za promjenu ima.

Studentski odbor doma Stjepan Radić je prije nekoliko dana održao sastanak s upraviteljicom za prehranu, Jasnom Tomašić, te predložio razne novitete za menzu koja funkcionira u sklopu tog doma. Trenutno sve stoji na prijedlozima, a koliko toga će se zaista i ostvariti, vidjet ćemo u budućnosti.

Izdvojeni članak

Menze zagrebačke ili što studenti jedu: Sava brza linija

Velika gužva bi se riješila uvođenjem redomata i nove blagajne

Studenti na Savi bili bi oduševljeni da se njihov jelovnik barem malo promijeni, te su zbog toga iz Studentskog odbora predložili nadležnima da se uvedu novi artikli, poput zobenih pahuljica za doručak.
Jedan od većih problema menze na Savi su i jako dugački redovi, u kojima studenti i više od pola sata čekaju kako bi pojeli svoj obrok.

Zbog toga je predloženo rješenje u smislu još jedne blagajne u restoranu 1, te proširenje prostora sa stolovima za objed koji bi se dobio kad bi se blagajna pomaknula. Međutim kako je to vei projekt, Studentski Odbor bi nadležnim osobama u Studentskom centru trebao poslati dopis i grafički prikaz cijelog rješenja, prenosi portal www.esava.info .

Same gužve smanjile bi se i uvođenjem takozvanog redomata u brzoj menzi. Radi se o uređaju koji postoji u mnogim bankama, no koji nije prošao u studentskim menzama jer je preskup. Navodno će se ponovno provesti natječaj za uvođenje redomata u menzu, što bi onda uvelike smanjilo buku i nervozu pri čekanju obroka.

Od postojeće hrane mogla bi se napraviti neka nova jela, da ima kreativnosti

Ukoliko često jedu u menzi, studenti će povremeno naići na nešto što ne bi trebalo biti na tanjuru, poput kamenčića ili buba. Najčešće će se ti neželjeni artikli pronaći u zelenoj salati, jer restorani nemaju dovoljno prostora u kuhinji, a i nedostaju im strojevi za obradu hrane, te razni aparati i kuhala.
Međutim nedovoljno termički obrađenu hranu, koja nije kuhana ili je pak prepržena studenti mogu vratiti teti u menzi i zatražiti novi obrok.

Mnogi studenti koji se često hrane baš u tom restoranu nakon nekog vremena počinju shvaćati da ne postoji inovacije i da nema nikakve kulinarske kreativnosti. Zbog toga su predložili Odjelu za prehranu Studentskog centra neke nove recepte, gdje bi se od postojećih namirnica moglo skuhati nešto što već dugo nije bilo u menzi.

Neki od ovih prijedloga ne zahtjevaju dodatne financijske troškove, već samo malo truda i kreativnosti. Vrijeme će pokazati hoće li to prepoznati i uprava SC-a, te se pobrinuti za svoje studente, obzirom da im je to u opisu posla.

Copy link
Powered by Social Snap