Pretraga

Hodnici puni dima: U studentskom hostelu Industrogradnja intervenirali vatrogasci i policija

A- A+

Sinoć su u Hostelu Industrogradnja na zagrebačkoj Trešnjevci, u kojem je smješteno 200-tinjak studenata, intervenirali vatrogasci i policija. Doznajemo to od samih vatrogasaca i policije, nakon što nam je informaciju o navodnom požaru dojavio jedan od studenata smještenih u spomenutom hostelu. Kako nam kažu iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, do dolaska vatrogasaca požar električnih instalacija ugasio je domar hostela, policija je utvrdila kvar na elektroosiguračima u razvodnoj kutiji, a iz društva ISTO Student d.o.o. koje upravlja hostelom, tvrde da do kvara nije došlo na elektroosiguračima ili drugoj opremi Doma, već na limitatorima HEP-a – koji su izgorili. Nitko od stanara nije ozlijeđen, a kako je to sinoć izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

Student smješten u Hostelu Industrogradnja na zagrebačkoj Trešnjevci jutros nam je javio da je sinoć u hostelu skoro došlo do požara te da se navodno zapalila razvodna kutija. Nakon dojave studenta, obratili smo se Policijskoj upravi zagrebačkoj te Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba.

Policija utvrdila kvar na elektroosiguračima u razvodnoj kutiji, vatrogasci nisu postupali – do njihova dolaska, požar je pogasio domar

Iz PU zagrebačke potvrdili su nam da su sinoć oko 21 sat policijski službenici pružili intervenciju u Poljaničkoj ulici (Studentski dom Industrogradnja).

– Utvrđen je kvar na elektroosiguračima u razvodnoj kutiji. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a vatrogasci nisu postupali, rekli su nam iz PU zagrebačke.

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba također nam je potvrdio da su sinoć na intervenciju u Poljaničku 5 upućena standardna dva vozila (navalno i cisterna) s ukupno 10 vatrogasaca.

– Do našeg dolaska, požar je pogasio domar. Uzrok je električna instalacija, točniji uzrok će opisati policija, a oštećeni su razvodna kutija i limitatori, kazao nam je Jembrih i dodao kako se radi o 1126. požaru u 2017. godini te 2516. intervenciji u 2017.

Intervencija vatrogasaca sinoć u Hostelu Industrogradnja | Foto: Fotografije čitatelja

Iz društva koje upravlja domom ističu da do kvara nije došlo na ‘elektroosiguračima’ ili na drugoj opremi doma

Izdvojeni članak

SC za novih 300 studenata pronašao smještaj od 500 kuna mjesečno

O sinoćnjem događaju upitali smo i društvo ISTO Student d.o.o., koje upravlja hostelom, a iz kojeg tvrde da nije točno da je do kvara došlo na ‘elektroosiguračima’ ili na drugoj opremi doma te da se kvar dogodio na limitatorima HEP-a koji su izgorili. Iz ISTO Student d.o.o. kao dokaz navedene tvrdnje priložili su nam Obavijest HEP-a (fotografiju), za koju su nam naznačili da ju nemamo suglasnost objaviti, s obzirom da ISTO Student nema suglasnost HEP-a za objavu. U obavijesti HEP-a stoji da su limitatori izgorili i da ih je potrebno zamijeniti.

 – Domar (koji je u Domu 24 sata) reagirao je promptno i prema pravilima te preventivno djelovao, postupajući sukladno uputama u situacijama kada je moguć požar na elektroinstalacijama. Pozvane su sve službe, uključujući HEP, vatrogasce i policiju. Nisu utvrđene nepravilnosti niti je bilo opasnosti za stanare ili imovinu Doma. Opskrba električnom energijom uspostavljena je vrlo brzo, iste večeri -što samo potvrđuje da ni većeg kvara ni eventualnih propusta nije bilo, kažu nam iz ISTO Studenta te dodaju da do sada nije bilo sličnih slučajeva ili neplaniranih prekida opskrbom električne energije.

Student stanovnik Industrogradnje: Hodnici su bili puni dima

Student koji nam je dojavio za incident, priča nam kako je to sinoć izgledalo u hostelu.

Izdvojeni članak

Studenti u hostelu na Trešnjevci: ‘Plaćamo 500 kuna, a ne radi grijanje i nemamo internet’

– Sinoć nitko nije obaviješten za problem s instalacijama, hodnici su bili puni dima, a da cimer i ja nismo čuli jednu curu kako govori uznemireno požar, do dolaska vatrogasaca ne bismo ni znali što se događa. Tada su ljudi masovno počeli izlaziti iz doma, kaže nam student smješten u hostelu i naglašava da ni sinoć ni danas nisu dobili nikakvu obavijest iz uprave hostela.

Pojašnjava nam da se radi o dosta starijoj zgradi te da hostel u Poljaničkoj ove godine ima velik broj studenata za koji pretpostavlja da ni sama uprava nije očekivala te da često dolazi do preopterećenja, a svako malo nestane struje i interneta.

Hostel Industrogradnja za studente nudi smještaj koji nije sufinanciran od Studentskog centra niti države. Hostelom upravlja društvo ISTO Student d.o.o., a osim zgrade u Poljaničkoj 5, smještaj nude studentima i na Kennedyjevu trgu. U Poljaničkoj su sobe trokrevetne, s cijenom kreveta od 500 kuna, a na Kennedyjevu trgu sobe su dvokrevetne s cijenom kreveta od 750 kuna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap