Pretraga

Hrvatska dobiva prvi studentski grad smješten na otoku: Pogledajte što će se ondje studirati

A- A+

Nekoliko je studentskih gradova na našoj obali, a uskoro će u Hrvatskoj studiranje biti moguće i na jednom otoku. Prvi otočki studentski grad bit će Korčula. Naime, Grad Korčula i Sveučilište u Dubrovniku u postupku su sklapanja sporazuma o poslovnoj suradnji.

Korčula|screenshot: Google Maps

Kako piše Dalmatinskiportal.hr, Grad Korčula postaje dislocirana lokacija za izvođenje preddiplomskog sveučilišnog studija Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija, smjer Turizam. Riječ je o studiju Sveučilišta u Dubrovniku, a dio je to županijske strategije u kojoj je jedan od ciljeva postizanje više razine obrazovanja na otocima.

Izdvojeni članak

Stanarina će biti ‘paprena’: Poznato kada se otvara ultramoderan studentski dom u Dubrovniku

– Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija smjer Turizam komplementarni su razvojnoj strategiji čime će Grad Korčula učiniti značajan iskorak prema visokoškolskom obrazovanju uvodeći stepenicu na putu prema kompletnom fakultetskom obrazovanju. Grad Korčula pod vodstvom gradonačelnika Andrije Fabrisa ostat će zapisan u povijesti kao prvi otok na kojem se izvodi akreditiran program etabliranog hrvatskog Sveučilišta, Sveučilišta u Dubrovniku. Početak ove hvale vrijedne suradnje krenut će kada i akademska godina 2020/2021, a Grad Korčula će Sveučilištu u Dubrovniku osigurati sve neophodno za kvalitetno te na razini zadatka izvođenje dislociranih studijskih programa, priopćili su iz Grada Korčule, prenosi Dalmatinskiportal.hr.

Protokolarne i organizacijske procedure oko pokretanja studija trebala bi olakšati pomoć Sveučilišta. Iz Grada kažu da će za održavanje studija primarni prostor na gradskom bazenu zamijeniti prostorima iz idejnog rješenja u Staroj školi na Dominču po ishodovanju potrebne dokumentacije i izvođenju adaptacijskih radova.

– Grad Korčula će realizacijom suradnje sa Sveučilištem u Dubrovniku postati prvi otočki studentski grad u Republici Hrvatskoj. Ulaganjem u obrazovanje, održivi razvoj, komplementarne studije s razvojnom strategijom županije, edukacijom radno sposobnog kadra Grad Korčula galopira u prosperitetnu budućnost, zaključuju iz Grada.

Hrvatska dobiva prvi studentski grad smješten na otoku: Pogledajte što će se ondje studirati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap