Pretraga

Hrvatska udruga studenata proglašena najboljom na svijetu

A- A+

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) proglašena je najboljim udruženjem studenata za svoju struku u svijetu. Na 62. kongresu Međunarodne federacije studenata farmacije u ponedjeljak su dobili priznanje organizacije koja predstavlja čak 350.000 mladih i budućih farmaceuta iz preko 80 država diljem svijeta.

foto: Hrvatsko društvo farmaceuta

Nakon što su hrvatski studenti prvi u svijetu organizirali virtualni kongres, na 62. kongresu Međunarodne federacije studenata farmacije, održanom uživo u Zimbabweu od 29. srpnja do 8. kolovoza 2016., hrvatska je udruga proglašena najboljim udruženjem studenata farmacije na svijetu

Međunarodna federacija studenata farmacije (IPSF) zastupa oko 350.000 mladih i budućih farmaceuta iz preko 80 država diljem svijeta pa je ovo priznanje važan pokazatelj da je vrlo blistava budućnost hrvatske u znanosti koja se bavi pronalaženjem, oblikovanjem i izradom lijekova, objavljuje Hrvatsko farmaceutsko društvo.

Izdvojeni članak

Na vrhu jedne skrivene ulice smjestio se botanički vrt Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu

‘Ovo je neizmjeran uspjeh za Hrvatsku’

– Ovo je neizmjeran uspjeh za Hrvatsku kao malu državu u odnosu na druge članice IPSF-a, te nagrada hrvatskoj farmaciji i budućim farmaceutima u Lijepoj našoj da budu proaktivni kreatori budućnosti hrvatskog zdravstva u partnerstvu s liječnicima, davajući doprinos javnom zdravlju, ostvarujući viziju zdravlja dostupnog svima i skrbivši za boljitak društva, lokalno i globalno, istaknula je predsjednica CPSA-e Petra Neralić.

Kongres u Zimbabweu održan je pod sloganom ‘Kako uspješno kormilariti izazovima zdravstvenog sustava – U potrazi za farmaceutskom izvrsnosti’. Svoju potragu završili su upoznavanjem predstavnika Hrvatske.

Izdvojeni članak

[Najmaturant] Triatlonac Denis Pleše ne može se ni sjetiti gdje je sve prvi pri upisu

Kroz projekt udruge CPSA studenti stručnu praksu mogu odraditi i u inozemstvu

Udruga CPSA jedina je u Hrvatskoj koja predstavlja studente farmacije i medicinske biokemije. Kao nezavisna i samostalna organizacija ostvaruje suradnju s partnerima u cijelom svijetu.

Upravo im članstvo u IPSFU omogućuje funkcioniranje njihovog najvećeg projekta ‘Student Exchange Programme’, koji obuhvaća razmjenu studenata i znanja, ali i mogućnost odrade stručne prakse u bilo kojoj zemlji članici te međunarodne udruge.

Hrvatska udruga studenata proglašena najboljom na svijetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap