Pretraga

Hrvatski studenti s aplikacijom PinList na međunarodnom natjecanju osvojili 3.000 dolara

A- A+

Studenti FOI-a su s aplikacijom PinList pobijedili na međunarodnom studentskom natjecanju IEEEmadC. Njihov alat za praćenje osoba i objekata u realnom vremenu najbolja je među 188 ideja iz cijelog svijeta pa su nagrađeni s 3.000 dolara.

foto: pinlist.me

David Ante Macan, Mario Novoselec i Denis Pavlović s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu prijavili su se na natjecanje IEEEmadC kako bi se potaknuli na brži razvoj svoje aplikacije PinList. Od veljače do srpnja prošli su kroz tri dijela natjecanja, piše Netokracija.

Prvo su morali priložiti i razraditi svoju ideju, od proljeća su krenuli s razvojem, a žiri je na kraju odlučio da je među 188 timova najbolje upravo rješenje studenata Sveučilišta u Zagrebu.

Razvoj aplikacije podijelili na planiranje, dizajn, razvoj i testiranje

– Odlučili smo se prijaviti zato što smo tako sami sebi napravili rokove kako se razvoj aplikacije ne bi previše oduljio, a i nagrada je bila dobra motivacija. Razvoj aplikacije smo interno podijelili na nekoliko faza: planiranje, dizajn, razvoj i testiranje. Zadovoljni smo zato što smo uspjeli više-manje držati se zadanog plana i nije bilo nekih većih prepreka, rekao je David Ante Macan.

Ovo nije njihov prvi uspjeh, s PinList-om su izborili i finale Microsoft Software Startup Akademije, a kao ekipa Fire Breathing Rubber Duckies osvojili su i prošlogodišnji Ready, Steady, Code.

I uz odlične rezultate čekaju ih važne promjene

Kroz sudjelovanja na prethodnim natjecanjima dobili su važno iskustvo i savjete koji su im pomogli da poboljšaju svoje rješenje te se predstave u najboljem svjetlu u svjetskoj konkurenciji.

– Potaknuti feedbackom s Windaysa omogućili smo korisnicima da mogu birati hoće li odašiljati svoju lokaciju ili ne. Također, ubacili smo mogućnost blokiranja slanja lokacije određenim prijateljima. Konkretno, ako ja imam tebe u popisu prijatelja na PinListu, mogu staviti da se moja lokacija vidi svim prijateljima osim tebi. Ono što nismo napravili uz taj komentar, a planiramo, je opcija da se lokacija može pokazati samo na razini grada. Tako bi ti mogla, recimo, staviti da vidim kako se nalaziš u Zagrebu, ali ne i na kojoj adresi, objasnio je David za Netokraciju te dodao kako su, unatoč odličnim rezultatima, nakon svega zaključili da će morati raditi neke promjene u strategiji.

Hrvatski studenti s aplikacijom PinList na međunarodnom natjecanju osvojili 3.000 dolara
Share via
Copy link
Powered by Social Snap