Pretraga

Hrvatski studenti sudjeluju u najvećem istraživanju o studentskom standardu u Europi

A- A+

Od 3. do 30. lipnja 2014. godine svi studenti preddiplomskog i diplomskog studija u Hrvatskoj moći će sudjelovati u online istraživanju o socijalnim i ekonomskim uvjetima studentskoga života. Istraživanje je dio međunarodnoga projekta EUROSTUDENT, čiji je cilj usporediti podatke o studentskim populacijama iz 27 zemalja Europe. Studenti će ispunjavanjem online upitnika na web stranici eurostudent.hr dati informacije o uvjetima studiranja (smještaj, troškovi, način financiranja studija, rad uz studij i sl.), planovima za nastavak studija i međunarodnu mobilnost te o tome koliko ih studentsko iskustvo čini zadovoljnima. Sve informacije vezano uz istraživanje moći će se pratiti i na Facebook stranici EUROSTUDENT.hr.

Istraživanje EUROSTUDENT provedeno je prvi put u Hrvatskoj 2010. godine, a na temelju dobivenih rezultata objavljen je veći broj izvješća.

Istraživanjem dobiveni rezultati poslužili su za dodatni razvoj i poboljšanje javnih politika u sustavu visokog obrazovanja, sukladno potrebama studenata, kao i za izradu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije Republike Hrvatske.

U Hrvatskoj istraživanje provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu sa Sveučilišnim računskim centrom Sveučilišta u Zagrebu (SRCE), Institutom za razvoj obrazovanja, agencijom Ipsos Puls, Hrvatskom nacionalnom jedinicom mreže Eurydice (EurydiceHr) i Aretis d.o.o.

U promociju EUROSTUDENT-a uključena su dva nacionalna predstavnička tijela studenata te mnogobrojne studentske udruge, studentski portali i studentski radio. Popis svih partnera dostupan je na web stranici www.eurostudent.hr.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap