Pretraga

Humanist povezao razdvojene studente Filozofskog fakulteta

A- A+

Krajem veljače studenti Filozofskog fakulteta u Splitu predstavili su drugi broj časopisa Humanist. Tiskan u nakladi od 700 primjeraka, časopis će se dijeliti na svim sastavnicama fakulteta, ali osvanut će i u online izdanju. Primarni je cilj časopisa povezati odsjeke fakulteta koji su zbog nedostatka jedinstvene zgrade fakulteta međusobno nedovoljno povezani.

Časopis Humanist nastao je kao inicijativa grupe studenata Filozofskog fakulteta u Splitu s ciljem povezivanja sastavnica fakulteta. Studenti svih godina i odsjeka na 68 stranica objavili su tekstove iz područja humanističkih i društvenih znanosti namjenjenih široj studentskoj populaciji.

‘Želimo da Humanist oblikuje osobe’

Časopis tematski pokriva deset odsjeka fakulteta, uz koje njeguje i sportsku rubriku, kutak za književnu i filmsku kritiku te rubriku namjenjenu umjetničkim radovima studenata.
Projekt je podržao i dekan, a najvećim ih dijelom financiraju Studentski zbor Filozofskog fakulteta te zbor Sveučilišta u Splitu.

Ideja i forma izgrađena na prvom broju, zadržala se i u drugome. Izmijenjen je samo glavni urednik.

-Cilj nam je da svaki broj ima drugoga urednika. Svrha Humanista je da oblikuje osobe, a ne da jedna osoba oblikuje cijeli časopis. Od naših čitatelja očekujemo konstruktivnu kritiku, a suradnike nastojimo potaknuti na akciju. Napokon su dobili prostor za izraziti se i nadam se da će što veći broj studenata prepoznati i iskoristiti ovu priliku. Posebno me veseli što je naša nova rubrika’Inspirejsn’ okupila 24 umjetnička rada i to uglavnom poeziju naših studenata, objašnjava urednik drugog broja, Antonio Kovačević.

Izdvojeni članak

Poziv mladim autorima za objavljivanje radova u časopisu Štorije

Organizirali prvi regionalni studentski simpozij

Krajem prošle godine, suradnici časopisa organizirali su prvi regionalni studentski simpozij

‘Kritičko mišljenje’, a uskoro ih očekuje i prvi međunarodni simpozij studenata povijesti umjetnosti.
Namjera im je, kako navodi glavni urednik, profesionalizirati sadržaje i doseći veću razinu znanstvenosti u svojim tekstovima. Časopis je otvoren za suradnju zainteresiranim studentima Sveučilišta u Splitu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap