Pretraga

HZJZ izdao nove preporuke za nastavu na faksevima: ‘Nužno ju je izvoditi na daljinu’

A- A+

Nakon jučerašnje najave premijera da će se fakultetima preporučiti da nastavu drže online, osim onih laboratorijskih i praktičnih vježbi koje se ne mogu nadomjestiti, stigla je i službena preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Kažu da je na visokim učililištima nužno prvenstveno nastavu održavati na daljinu.

Foto: Alexandra Koch, Pixabay

“Uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju, nastavu na visokim učilištima je nužno održavati prvenstveno na daljinu uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave kod koje bi nastava na daljinu u velikoj mjeri narušila ishode obrazovanja, uzimajući obzir značajke tih specifičnih nastavnih procesa”, stoji u novoj odluci HZJZ-a, koju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Praktičnu nastavu i laboratorijske vježbe, koji se ne mogu adekvatno nadomjestiti online oblicima učenja, treba organizirati u skladu sa strogim epidemiološkim preporukama koje su donesene krajem kolovoza. Ukratko, potrebno je obvezno nositi masku i održavati distancu od najmanje dva metra među osobama. Ako se takav tip nastave provodi u specifičnim okruženjima poput bolnica ili ustanova socijalne skrbi, tada se primjenjuju i posebni protokoli tih ustanova.

Izdvojeni članak

Stigle su nove mjere: Fuchs predložio produljenje zimskih praznika, faksevi online

Podsjetimo, službene preporuke HZJZ-a stižu nakon jučerašnje najave da će ministar Radovan Fuchs preporučiti fakultetima da idu online, osim onih kojima to stvara znatne obrazovno-nastavne probleme.

HZJZ izdao nove preporuke za nastavu na faksevima: ‘Nužno ju je izvoditi na daljinu’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap