Pretraga

I dalje nisu podijeljene sve STEM stipendije od 10.800 kn, pokrenut novi krug dodjele

A- A+

Nakon što je u ponedjeljka spuštena crta na rang-listi dobitnika socio-ekonomske i državne stipendije za posebne skupine studenata, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja izvjestili su kako je krenuo novi krug dodjele STEM stipendije. Dijeli ih se ukupno 3.400, a crta na listi dobitnika pomaknuta je već peti puta.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Po peti puta ove akademske godine pomaknuta je crta na rang-listi dobitnika državne STEM stipendije, čime je započeo šesti krug dodjele ove stipendije. Riječ je o stipendiji koja iznosi 1.200 kuna mjesečno te se dodjeljuje za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja.

Jesu li među dobitnicima, studenti mogu provjeriti u aplikaciji stemstipendije.mzo.hr, a njoj pristupaju svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi.

– Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji. Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr do utorka, 25. siječnja 2022. godinedo 12 sati, označiti Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije, piše u obavijesti Ministarstva.

Izdvojeni članak
stipendije

Dodatan broj studenata dobio državnu stipendiju: Spušten je prag i uvažen dio žalbi

Treba naglasiti kako se prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, a za studente koji to ne obave smatra se da ne prihvaćaju državnu stipendiju. Oni koji odbijaju STEM stipendiju u mrežnoj aplikaciji trebaju označiti stavku ‘odbijam stipendiju’.

Studenti čiji su računi pod ovrhom moraju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun. Prilikom otvaranja zaštićenog računa prijavljuju sljedeće podatke uplatitelja:

Ime i prezime: Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Adresa: Donje Svetice 38, Zagreb
OIB: 18683136487 (Ministarstvo financija).

Podsjetimo, u ponedjeljak je pomaknuta i crta na listama dobitnika socio-ekonomkih i stipendija za posebne skupine studenata, a nove liste možete pronaći ovdje.

I dalje nisu podijeljene sve STEM stipendije od 10.800 kn, pokrenut novi krug dodjele
Share via
Copy link
Powered by Social Snap