Pretraga

I neki fakulteti od danas na online nastavi: ‘Izbjegavajte konzumiranje hrane kad je kamera uključena’

A- A+

Od danas su se učenici osnovnih i srednjih škola u nekim županijama i gradovima vratili u na nastavu uživo, a neki su ostali na online nastavi. Odluku o prelasku na online nastavu od 8. studenog uveli su i Ekonomski fakulteti u Splitu i Osijeku zbog sve gore epidemiološke situacije. Ekonomski fakultet u Splitu uz obavijest o prelasku na online nastavu, izdao je i smjernice ponašanja tijekom online nastave kojih se studenti moraju pridržavati.

online nastava ZOOM

Foto: Unsplash; Chris Montgomery

Studenti i studentice Ekonomskog fakulteta u Splitu i Osijeku od danas su na online nastavi. Takva odluka je pala zbog trenutne epidemiološke situacije.

– Nastava od 8. do 28. studenog odvijat će se u virtualnom okruženju putem Zoom aplikacije. Naglašavamo da se u tom periodu neće održavati dodatne grupe koje su se do 8. studenog održavale u virtualnom okruženju, stoji na stranicama Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Nastava online, ali provjere znanja uživo

No, provjere znanja i dalje će se održavati uživo u dvoranama EFST-a, dok će knjižnica i sve službe nastaviti raditi prema dosadašnjem modleu.

– Uvažavajući našu posvećenost održavanju kvalitete studija, a koja podrazumijeva održavanje nastave na klasičan, kontaktan način uz prisutnost nastavnika i studenta na našem Fakultetu, cilj je omogućiti da se nastavni proces u što većoj mjeri tako i realizira nakon ovog perioda. Zahvaljujemo na razumijevanju te posebice odgovornom ponašanju uz želju da se što prije u potpunosti vratimo na naš Fakultet, poručio je dekan EFST-a, Vinko Muštra.

Izdvojeni članak
nastava online, škola kod kuće

Tko se od sutra vraća u klupe, a tko ne? Pogledajte koju je odluku donijela svaka od županija

‘Dok vam je uključena kamera, izbjegavajte konzumiranje hrane’

U priopćenju na stranicama fakulteta nalaze se i smjernice kojih bi se studenti trebali držati tijekom online predavanja.

– Pronađite miran i tih prostor za rad i sudjelovanje u nastavi, a ako ste u kućanstvu s više osoba obavijestite ih kada i gdje ćete biti na nastavi i zamolite ih da vas ne ometaju. Prije spajanja, u postavkama za video, provjerite kako izgleda pozadina i osvjetljenje, a ako želite postavite odgovarajuću pozadinu. Nemojte sjediti ispred izvora jakog svjetla, jer bi tako moglo biti previše tamno pa se nećete vidjeti na kameri, prva je smjernica kako bi se studenti pripremili za uključenje u online nastavu.

Studenti također trebaju paziti i kako će se odjenuti. U smjernicama se navodi kako se za online predavanje moraju obući pristojno, kao da su stvarno na fakultetu.

Ne koristite mobilni uređaj za vrijeme sata. Zatvorite druge prozore na računalu; iznimke su nastavni materijali, Moodle sustav, vaše zabilješke i slično. Budite skoncentrirani i aktivni na satu i nemojte se udaljavati od računala. Pravilo je da se na nastavi sudjeluje s uključenom kamerom. Kameru isključite samo u iznimnim okolnostima ili ako vam to nastavnik dozvoli. Dok vam je uključena kamera, izbjegavajte konzumiranje hrane, piše u smjernicama EFST-a.

Izdvojeni članak

Studenti se vraćaju na fakultete: Poznato u kojem će se slučaju prijeći na online nastavu

Online nastava i na Ekonomskom u Osijeku, ali tjedan dana kraće

Online nastavu od danas je uveo i Ekonomski fakultet u Osijeku, no trajat će kraće nego na Ekonomskom u Splitu.

– Zbog ograničene mogućnosti organizacije nastave kao posljedica nepovoljne epidemiološke situacije nastava, vježbe i seminari na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održavat će se online u tjednu od 8. do 14. studenog. Informacije o načinu održavanju kolokvija dobit ćete od nositelja kolegija. Na rasporedu sati u napomeni uz svaki kolegij nalazit će se pristupni linkovi za praćenje nastave, stoji u obavijesti na stranici faksa.

Navode i kako će Ekonomski fakultet u Osijeku pratiti razvoj situacije i preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za održavanje nastave na visokim učilištima.

– Nastavit ćemo obavještavati studente oko organizacije i izvođenja nastave. Molimo vas da informacije pratite na web stranicama Fakulteta i putem ostalih komunikacijskih kanala, poručili su s Ekonomskog faklteta u Osijeku.

online nastava ZOOM
Share via
Copy link
Powered by Social Snap