Pretraga

Iako ju je Boras ukinuo iz nejasnih razloga, Bakić bi vratio novčanu naknadu studentima osvajačima Rektorove nagrade

A- A+

Na Filozofskom fakultetu sinoć se održala tribina ‘Sveučilište na raskršću – razgovor s kandidatima za rektora Sveučilišta u Zagrebu’. Iako je to trebao biti razgovor s dvojicom kandidata za rektora, dvojicom Damira, jedan od njih nije se pojavio. Nedolazak aktualnog rektora Borasa nikoga nije iznenadio s obzirom na već ustaljenu kampanju koju provodi, a kojoj je jedini nazivnik – silenzio stampa. Tako se sučeljavanje rektorskih kandidata pretvorilo u iscrpan razgovor jednoga Damira sa zainteresiranom publikom na Filozofskom fakultetu. Damir Bakić između ostaloga je rekao da će, ukoliko bude izabran za rektora, vratiti novčani dio Rektorove nagrade, koji je rektor Boras ukinuo.

‘Sveučilište na raskršću – razgovor s kandidatima za rektora Sveučilišta u Zagrebu

Vijeće Filozofskog fakulteta sinoć je organiziralo sučeljavanje dvaju rektorskih kandidata, Damira Bakića i Damira Borasa, no na FF-u se pojavio samo Bakić. Na početku je pojašnjeno kako se aktualni rektor Boras ispričao ranije dogovorenim obavezama.

Tako je zamišljeno sučeljavanje kandidata zapravo bio dvosatni razgovor pristojno popunjene D7-ice s rektorskim kandidatom s PMF-a Bakićem. Odgovarao je na brojna pitanja, a u jednome od njih kazao je kako, ako bude izabran, planira vratiti isplaćivanje novčanog iznosa Rektorove nagrade studentima koji ju osvoje.

Izdvojeni članak

Zagrebačko sveučilište ukinulo 1500 kuna novčane naknade dobitnicima Rektorove nagrade

Podsjetimo, novčani dio Rektorove nagrade ukinuo je rektor Boras 2016. godine, a najavljeno je dvadesetak dana nakon što je u sklopu Jutarnjeg lista počeo izlaziti podlistak Universitas, sveučilišne novine nastale kao projekt Sveučilišta u Splitu, u koji se uključilo Sveučilište u Zagrebu.

Tako su studenti zagrebačkog sveučilišta nagrađeni Rektorovom nagradom ostali bez 1.500 kuna, koliko je nagrada inače nosila.

– Temeljna kvaliteta Rektorove nagrade je da identificira vrhunske studente. U slučajevima kad bi jednu Rektorovu nagradu dobilo više studenata svakom bi pripalo 200 ili 300 kuna što je smiješno. Iako više nema novčane naknade, povećali smo broj nagrada, rekao je 2016. godine Boras, i dodao je kako motiv za prijavljivanje nije novac.

Bakić je odgovarao na brojna pitanja poput statusa Hrvatskih studija, statusa studentskog sporta, besplatnog obrazovanja, integracije Sveučilišta, sekularizma na Sveučilištu, svojim upravljačkim iskustvima, svojim prorektorima te brojna druga. Pojasnio je i funkciju studenta pomoćnika koju bi implementirao po uzoru na riječko Sveučilište. Njegove odgovore pogledajte u snimci Televizije student.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap