Pretraga

Ipak je moguće i bez redova pred referadom: Brojni fakulteti upise provode online

A- A+

Neki fakulteti, pa i cijela sveučilišta, ove godine studente upisuju online. Ono što se prije godinu dana činilo nemoguće (zbog inertnosti onih koji upise provode), ove godine riješilo se brzo i jednostavno, a sve zbog koronavirusa. Tako će se studenti upisivati putem aplikacija ili samo poslati potrebne obrasce na mail fakulteta.

Foto: Victoria Heath; Unsplash

Nema više čekanja redova na mnogim fakultetima jer se upisi mogu obaviti praktički iz kreveta. Neki su izradili aplikacije, a neki su se snašli drugačije.

Zbog koronavirusa fakulteti se konačno odlučili malo modernizirati

Filozofski fakultet u Zagrebu, primjerice, ove godine dobiva 966 brucoša. Postupak upisa u preddiplomske studije za akademsku godinu 2020/21. Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prvi puta u povijesti provodi online putem , a taj postupak provodi se od 22. do 24. srpnja 2020. godine na ovoj web adresi. Ipak, neki maturanti u našoj Facebook grupi maturanata javljaju da imaju problema s padanjem stranice prilikom prijave.

Izdvojeni članak

25 stvari za napraviti sada kada su zaključane liste za upis fakulteta

Pravni fakultet u Zagrebu osigurao je da se upisi odvijaju u uvjetima koji odgovaraju situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirusa, uklanjajući u potpunosti rizik od zaraze koronavirusom zbog okupljanja velikog broja studenata u prostorima Fakulteta, pa će se upisi u prvu godinu na svim studijskim programima obavljati online i to putem aplikacije za online upise.

Budući studenti u aplikaciju će unijeti svoje osobne podatke, uključujući ime i prezime, OIB, upisni broj, adresu za dostavu dokumentacije, adresu elektroničke pošte i broj telefona. U aplikaciju će se morati priložiti i određeni dokumenti, a sve će se morati obaviti do 22. srpnja u 20 sati. Detaljnije o proceduri možete pronaći ovdje.

Na Ekonomiji moguće doći i fizički, za online upis potrebna elektronička osobna

Pristupnici koji su ostvarili pravo upisa na FER trebaju od 23. do 24. srpnja 2020. godine dovršiti/potvrditi upis putem FER-ove aplikacije za online upis na 1. godinu preddiplomskog studija. Upute za pristup aplikaciji pristupnici će dobiti putem elektroničke pošte. i zato je jako važno da provjere svoju email adresu evidentiranu u sustavu Postani student i po potrebi je zamijene email adresom koju koriste. Dolazak na fakultet radi potvrđivanja upisa nije potreban.

Izdvojeni članak
dvorana predavanje

Pogledajte s kojim su se prosjekom ocjena maturanti upisivali na sve fakultete u Hrvatskoj

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu brucošima su omogućene dvije opcije. Jedna od njih je dolazak na fakultet radi upisa, a druga je online opcija. Oni koji su upali na fakultet smsom su zaprimili link na upisnu dokumentaciju, a kako bi je mogli digitalno potpisati, potrebno je aktivirati elektroničku osobnu iskaznicu(eOI). Ako niste aktivirali eOI aktivirajte ju sukladno uputama na stranici. Cijelu proceduru moguće je provjeriti ovdje.

Nekima će se potrebni obrasci samo poslati putem maila

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu također će provoditi online upise od utorka 21. do petka 24. srpnja od 8.00 do 14.00 sati. Pristupnici koji su stekli pravo upisa, a nisu iz tehničkih razloga u mogućnosti izvršiti upis online putem, mogu i osobno doći na upis na Fakultet hrvatskih studija u ured broj 23 (referadu) uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Online upisi provodit će se tako da će se potrebni obrasci slati na mail referade, a detaljniju proceduru moguće je vidjeti ovdje.

Upis u 1. godinu studija na FOI-ju bit će proveden isključivo online i to putem aplikacije FOI Upisi. a sam postupak bit će detaljno opisan u samoj aplikaciji.  Sustav za online prijave na 1. godinu studijskih programa Fakulteta organizacije i informatike (Informacijski i poslovni sustaviEkonomika poduzetništvaPrimjena informacijske tehnologije u poslovanju) otvara se u četvrtak, 23. srpnja u 8:00 sati. Sustav za online prijave bit će otvoren 24 sata svakoga dana sve do ponedjeljka, 27. srpnja u 12:00 sati te će biti prilagodljiv svim veličinama zaslona, što znači da je upis moguć putem osobnog računala, ali i pametnog telefona ili tableta. Detaljnije je procedura opisana ovdje.

Cijela sveučilišta odlučila se za online upis

Upisi na Sveučilištu Jurja Dobile u Puli će se provoditi online putem aplikacije Upisi UniPu. Aplikacija će biti dostupna na ovom linku gdje će svaki korak biti opisan uputama. Više detalja možete pročitati u uputama koje su pripremili i dostupne su putem ove poveznice.

Online prijave će biti dostupne za prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija, prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija i prvu godinu stručnih studija u akademskoj godini 2020./2021. Sustav online prijava će biti otvoren od 22. srpnja do 23. srpnja.

I na Sveučilištu u Zadru upisi na sve studijske programe odvijat će se online. Pristupnici trebaju u cijelosti ispuniti online Prijavni list i učitati (uploadati) sljedeće
dokumente: 1. skenirani primjerak osobne iskaznice 2. obrazac za iksice. Prijavni list moguće je pronaći unutar ovog dokumenta.

 

Ipak je moguće i bez redova pred referadom: Brojni fakulteti upise provode online
Share via
Copy link
Powered by Social Snap