Pretraga

Iz Ministarstva otkrili kada kreće isplata državne stipendije i do kada će biti pomaknuta rang-lista

A- A+

Još 10. prosinca Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je rezultate natječaja za 10.000 državnih socio-ekonomskih stipendija. Studentima će na Badnjak biti isplaćene prve tri rate stipendije, a iz Ministarstva su nam otkrili i kada će doći do pomicanja crte na rang-listi dobitnika.

Foto: Pixabay

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa dodjeljuje 10.000 državnih stipendija. Ova stipendija dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine, od listopada do lipnja, a mjesečni iznos je 1.200 kuna. Iz Ministarstva na naš upit odgovaraju da će isplata prve tri rate biti izvršena u petak.

U petak isplata prve tri rate

– Dobitnicima državnih stipendija na temelju socio-ekonomskog statusa koji su u roku za prihvat uvjeta stipendiranja dostavili ispravne brojeve žiro-računa biti će izvršena uplata sredstava 24. prosinca 2021. godine u iznosu od 3.600,00 kn, odnosno rate stipendije za razdoblje od listopada do prosinca 2021. Studentima koji su ispravne brojeve žiro-računa dostavili naknadno, navedena sredstva biti će isplaćena najkasnije do 31. prosinca 2021., odgovaraju iz Ministarstva na naš upit.

Budući da je ovih dana završen rok za prigovore na rezultate natječaja objavljene 10. prosinca, Ministarstvo smo pitali i kada će doći do pomicanja crte na rang-listi dobitnika.

– Rang-liste kandidata na temelju prigovora na rezultate natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za akademsku godinu 2021./2022. i rang-liste kandidata na temelju snižavanja praga biti će objavljenje najkasnije do 14. siječnja 2022. godine, kažu nam iz Ministarstva.

Izdvojeni članak
novac kune

Dijeli se tisuću stipendija studentima Hrvatima izvan države, značajno je povećan iznos

Za posebne skupine studenata isplate do kraja prosinca

Uz STEM i socio-ekonomske stipendije Ministarstvo dodjeljuje i 400 stipendija za posebne skupine studenata, od čega najviše za deficitarna zanimanja. Rezultati natječaja za tu stipendiju objavljeni su nešto kasnije, 16. prosinca, pa će i isplate biti kasnije.

– Dobitnicima državnih stipendija za posebne skupine biti će izvršena uplata sredstava najkasnije do 31. prosinca 2021. godine u iznosu od 3.600,00 kn, odnosno rate stipendije za razdoblje od listopada do prosinca 2021., a s obzirom da prihvat uvjeta stipendiranja traje još danas. Rang-liste kandidata na temelju prigovora na rezultate Natječaja za dodjelu državnih stipendija za posebne skupine studenata u akademskoj godini 2021./2022. i rang-liste kandidata na temelju snižavanja praga biti će objavljenje najkasnije do 14. siječnja 2022. godine, kažu nam iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap