Pretraga

Iz Nacionalne zaklade koja dodjeljuje stipendije od 10.000 kuna odgovorili nam na pitanje kada stižu rezultati natječaja

A- A+

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2017./2018. raspisala je 2. siječnja. Stipendije se dodjeljuju u čak osam kategorija, a iznose 10.000, odnosno maksimalno  17.000 kuna za studente pripadnike romskoj nacionalnoj manjini. Kako je natječaj zatvoren prije više od mjesec dana, slijedom upita studenata odlučili smo doznati kada će biti objavljene liste dobitnika.

Iz Nacionalne zaklade na pitanje kada će biti objavljeni rezultati natječaja za stipendije nije nam dostavljen konkretan odgovor, no okvirno vrijeme njegove objave ipak je poznato.

Izdvojeni članak
stipendije

Provjerite je li vaše zanimanje deficitarno i prijavite se na natječaj za stipendiju od 10.000 kuna

– Točan datum objave rezultate u ovom trenutku još ne možemo predvidjeti, ali možete očekivati krajem ožujka ili najkasnije početkom travnja, kada će se održati naša sjednica Upravnog odbora. Obavijest o tome će biti na našoj web i FB stranici Zaklade, kažu nam kratko iz NZPUSS-a.

Ovogodišnjim natječajem Zaklada dodjeljuje stipendije u osam kategorija – za deficitarna zanimanja;, studentima – osobama s invaliditetom; studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine; studentima– aktivnim kategoriziranim sportašima; studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji; studentima muzičkih i umjetničkih studijskih programa u Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima; studentima bez oba roditelja te studentima roditeljima.

Dodjeljuje se ukupno 400 stipendija u iznosu od 10.000, odnosno maksimalno 17.000 kuna za studente pripadnike romskoj nacionalnoj manjini.

– Ukupan broj pristiglih prijava na ovogodišnji natječaj Zaklade je oko 700 jer je obrada još u tijeku, kazali su nam za kraj iz Zaklade.