Pretraga

Iz SC-a se ispričavaju studentima s Lašćine: Sutra kreće sanacija urušenog stropa

A- A+

Jučer su studenti iz Studentske liste Zajedno, koja će se natjecati na nadolazećim izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, upozorili kako se tijekom vikenda srušio dio stropa na ulazu u 1. paviljon u studentskom naselju Lašćina. Pritom, srećom, nitko nije stradao, a danas su iz uprave Studentskog centra obišli Lašćinu, uputili svoju ispriku svim studentima i poručili kako sutra kreće sanacija urušenog stropa.

Foto: FB Sveučilišna lista Zajedno

Derutni dijelovi zagrebačkog studentskog naselja Lašćina već generacijama studenata zadaju glavobolje, a sadašnji stanari ovoga su vikenda imali sreće. Naime, urušio se dio stropa na ulazu u 1. paviljon i pritom nitko nije stradao.

Što ovakvo stanje Lašćine, kada je sreća važan faktor za život u ovom studentskom naselju, govori o (ne)sigurnosti stanara, upitali smo upravu Studentskog centra u Zagrebu.

Iz SC-a isprika studentima s Lašćine na neugodnosti

Izdvojeni članak

[FOTO] Srušio se dio stropa na ulazu u zagrebački studentski dom

Mario Župan, pomoćnik ravnatelja za zajedničke poslove, kazao nam je kako je Lašćina jedan od najstarijih domova u gradu Zagrebu, izgrađen 60-ih godina te da je, što se tiče vanjskog izgleda i fasada, doista u lošem, derutnom stanju.

– Mi se ispričavamo svim studentima na neugodnosti. Otpao je komad stropa na ulazu u prvi paviljon, to je paviljon koji ima dva kata i prizemlje. Vidljivo je da su to trstika i žbuka taj dio koji je otpao, naša tehnička služba je odmah sanirala taj dio, ogradila i odstranila i drugi dio žbuke da ne bi došlo do daljnjeg urušavanja. Tokom sutrašnjeg dana ćemo krenuti u sanaciju tog stropa, ostrugat će se ta stara i dotrajala žbuka, gdje je vidljivo da je to nekad rađeno na daskama i trstici i kad skinemo i ostružemo sve, stavit ćemo knauf, zatiplati knauf u strop u beton i onda ga prekrečiti, ogletati i ožbukati, rekao nam je danas Župan.

Dodaje kako su 2016. obnovili sve sobe u Lašćini.

Tijekom ljeta sanacija krovova na četiri paviljona na Lašćini

– Promijenili smo laminate, dio namještaja, okrečili, ožbukali, što se tiče interijera. Saniramo krovove, ima još četiri paviljona sa salonitnim pločama, tokom ovog ljeta kad studenti napuste naselje, ćemo sanirati i te krovove, stavit ćemo limene krovove, a tamo gdje su ravni krovovi, to smo sanirali, kaže Župan i ističe kako je za veću investiciju u Lašćinu potrebno provesti studiju izvodljivosti.

Izdvojeni članak

[FOTO] Srušio se strop u WC-u zagrebačkog studentskog doma

Kako kaže, prema financijskim mogućnostima i planu i rasporedu obnove i održavanja studentskih naselja, SC na početku svake godine provodi ono što može provesti. Župan poručuje i kako moraju vidjeti da li bi se eventualno mogli javiti na EU fondove, bar oko obnove stolarije i fasada na domu u Lašćini.

– Mi smo kao Studentski centar iskoristili sredstva iz dva projekta EU fondova i iskoristili ih za projekt obnove Cvjetnog naselja i Save i sad idemo na nove investicije, razdoblje 2020. – 2026., gdje bismo se onda javili u suradnji s Ministarstvom obrazovanja i Ministarstvom regionalnog razvoja koji će biti stavke u proračunu, rekao nam je pomoćnik ravnatelja za zajedničke poslove.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap