Pretraga

Izabran novi predsjednik Studentskog zbora, pitali smo ga hoće li javno objaviti na što se troši novac

A- A+

Na konstituirajućoj sjednici Studentskog zbora izabrano je novo vodstvo za akademsku 2021./2022. godinu. Novi predsjednik Zbora je Ivan-Pavao Boras, student 4. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a za njegovu zamjenicu izabrana je Bruna Bandula, studentica 1. godine diplomskog studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Razgovarali smo s novim predsjednikom kojega smo pitali planira li, kao i bivši predsjednik Mihovil Mioković, javno objaviti proračun Zbora.

Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu | Bruna Bandula, zamjenica predsjednika Studentskog zbora | Ivan-Pavao Boras, predsjednik Studentskog zbora

Nakon što je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu smijenio Mihovila Miokovića na mjestu predsjednika Zbora zbog javnog objavljivanja dokumenata u kojima se vidi na što se trošio novac Zbora, na konstituirajućoj sjednici izabrano je novo vodstvo za akademsku 2021./2022. godinu.

Novi predsjednik je student s Fakulteta strojarstva i brodogradnje

S 38 glasova za i 7 suzdržanih za novog predsjednika izabran je Ivan-Pavao Boras, student 4. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a njegova zamjenica je Bruna Bandula, studentica 1. godine diplomskog studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Novi predsjednik nam je otkrio koji je okvirni plan novog vodstva, ali i hoće li kao i bivši predsjednik javno objaviti proračun Zbora.

– Izmjena Statuta je primarna zadaća Zbora i prva promjena kojoj se posvećujemo. Cilj izmjene Statuta je smanjenje ovlasti predsjednika u potpisivanju općih akata i financijske dokumentacije zbora. SZZG će se u daljnjem radu također zalagati za zdravstvenu zaštitu studenata, edukaciju studenata o mentalnom zdravlju, digitalizaciju sustava, stvaranje adekvatnog prostora za rad studentskih udruga te za još mnogo više, rekao je Boras.

Izdvojeni članak
mihovil mioković

Mioković više nije šef Studentskog zbora: Smijenili su ga sinoć oni koji, kao, ‘ništa nisu znali’

‘Studenti mogu očekivati otvorenost i pristupačnost’

Dodao je kako će se u idućoj akademskoj godini organizirati veliki broj projekata i da će se više uključiti šira studentske populacija u projekte edukativne i pravne prirode.

– Zajedno ćemo pokušati zaista pokazati kako smo tu isključivo zbog dobrobiti studenata Sveučilišta u Zagrebu i unapređenja našeg studentskog standarda, poručio je Boras.

Tvrdi kako studenti od novog vodstva mogu očekivati otvorenost i pristupačnost.

– Želja je svim zainteresiranim studentima dati priliku za uključenost u rad Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Organizacijom javnih tribina, predlaganjem točaka dnevnog reda i objavljivanjem mjesečnih izvještaja o radu Zbora, želimo biti otvoreni i pristupačni svima koje predstavljamo, izjavio je Boras.

Izdvojeni članak
mihovil mioković

Studentski predstavnik spiskao 44.000 kn na dva laptopa, a platio si i govorničku školu – našim novcem

‘Skupština će odlučiti hoće li se fakture objavljivati široj javnosti’

Na pitanje hoće li kao i bivši predsjednik Zbora, Mihovil Mioković, javno objavljivati proračun Zbora, novi predsjednik odgovara:

– Transparentno prikazivanje financijskog poslovanja SZZG-a odrađivat će se na tromjesečnoj razini prema članovima Skupštine. Financijski plan i program bit će javno objavljen kada se isti izglasa za sljedeću akademsku godinu, a Skupština će odlučiti hoće li se fakture objavljivati široj javnosti, objasnio je Boras.

Izabran novi predsjednik Studentskog zbora, pitali smo ga hoće li javno objaviti na što se troši novac
Share via
Copy link
Powered by Social Snap