Pretraga

Izabrani su novi studentski predstavnici na jednom od naših najvećih sveučilišta

Jerko Šarić i Domagoj Šakota novi su predsjednik i zamjenik predsjednika Studentskog zbora na Sveučilištu u Splitu. Postali su tako glavni predstavnici studenata na sveučilišnoj razini, a povodom svog izbora na društvenim su mrežama posebno zahvalili svojem prethodniku.

domagoj šakota i jerko šarić

Domagoj Šakota i Jerko Šarić, zamjenik predsjednika i predsjednik Studentskog zbora na Sveučilištu u Zagrebu
Foto: SZST (Facebook stranica)

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, temeljno predstavničko tijelo tamošnjih studenata, na sjednici je u ponedjeljak 7. studenog izabrao novo vodstvo.

Bivši predsjednik dobio posebnu zahvalu

Jerko Šarić, student Pravnog fakulteta postao je predsjednik, a za njegova je zamjenika izabran Domagoj Šakota s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Obojica su i ranije bili studentski predstavnici na sveučilišnoj razini.  Šarić je studentski predstavnik sa sveučilišne liste i već je bio član sveučilišnog Studentskog zbora. Sjedio je u Odboru za pravna pitanja te je bio član Povjerenstva Identity. U Hrvatskom studentskom zboru bio je koordinator pravobranitelja i međunarodni tajnik, a na faksu je bio demonstrator na katedri za građansko pravo I.

Šakota je studentski predstavnik, također ranije izabran na sveučilišnoj listi te je bio član Studentskog zbora u tom svojstvu još od prošle godine. Student je prve godine diplomskog studija industrijskog inženjerstva, član sveučilišne košarkaške ekipe i KK Solin, predsjednik Studentskog zbora FESB-a i član fakultetskog vijeća na tom faksu. Bivšem su predsjedniku iz novog vodstva uputili posebnu zahvalu.

– Ovim putem se želimo zahvaliti dosadašnjem Predsjedniku SZST-a, Tomislavu Miloševiću, na uloženom trudu i vremenu te iznimnom doprinosu radu SZST-a, stoji u objavi na društvenim mrežama.

Izdvojeni članak
soba studentski dom krevet

Studenti, vaši predstavnici podržali su povećanje cijena studentskog doma u velikom gradu

Raspisali su natječaj za predsjednika

Izboru predsjednika i njegova zamjenika prethodio je poziv koji je raspisao Studentski zbor. Pravo sudjelovanja u natječaju za čelne pozicije među studentskim predstavnicima imali su studenti splitskog sveučilišta koji su u posljednje dvije godine faksa skupili najmanje 60 ECTS bodova, osim ako su brucoši.

Kandidaturu je morala priložili studentska udruga, studentski zbog nekog faksa pri splitskom sveučilištu, ili pak neformalna skupina studenata, u kojem slučaju je kandidat morao dobiti čak pedeset potpisa podrške. Tražio se, očekivano, životopis, potvrda o studiranju i ostvarenim ECTS bodovima, plan i program rada.

Na natječaj se nisu mogli prijaviti studenti koji su ranije razriješeni dužnosti članova Studentskog zbora, odlukom donesenom na sjednici skupštine. To su, recimo, oni koji nisu ispunjavali zakonske ili statutarne dužnosti, povrijedili su ugled funkcije koju su imali, zloupotrijebili svoj položaj ili pak prekoračili svoje ovlasti. Isto tako, oni koji su prekršili bilo kakve druge propisa – zakonske, podzakonske, statutarne – nisu se mogli prijaviti na ovaj poziv.

domagoj šakota i jerko šarić
Share via
Copy link
Powered by Social Snap