Pretraga

Izabrano novo vodstvo Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH

A- A+

Na veleučilištu Vern je u subotu održana 24. sjednica Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola, a 35.000 studenata će predstavljati jednako predsjedništvo kojem je na čelu i dalje Karlo Kolesar.

Foto: Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH | press

Izdvojeni članak

Kolesar: Dosta je kozmetičkih izmjena, treba nam bolja platforma za studentski aktivizam

Karlo Kolesar s Verna je ostao predsjednik Vijeća, a njegovi su zamjenici Alen Softić s veleučilišta u Rijeci, te Mihal Jacić s Visoke škole za informacijske tehnologije, dok je tajnik Vijeća Tomislav Hubak s Veleučilišta Velika Gorica. Članovi Vijeća su predsjedništvu osigurali još jedan mandat sa 16 glasova, dajući im tako priznanje za uspjehe ostvarene u prošlom mandatu.

– Veliko mi je zadovoljstvo i čast što su mom timu i meni kolege ponovno
ukazali povjerenje. Nastavljamo s velikim projektima, dosadašnjih
dobrih rezultata i rada Vijeća, i nadam se kako ćemo se s budućom Vladom
RH, koja će uskoro biti izabrana, kvalitetno surađivati, naglasio je
predsjednik Karlo Kolesar.

Vijeće je konstituirano 2012. godine, a predstavlja studente državnih i privatnih veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj. Glavne zadaće su mu poticati rasprave o pitanjima zajedničkog interesa, razvijati zajedničke studentske programe i aktivnosti, te štititi interese studenata.

Kroz idućih mjesec dana se očekuju kandidature za raspisane natječaje voditelja Ureda Vijeća s ciljem da se što više studenata aktivno uključi u rad Vijeća.