Pretraga

Izašla lista novih dobitnika državne stipendije od 10.800 kuna za posebne skupine studenata

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja po drugi je put snizilo prag na listi dobitnika državne stipendije za posebne skupine studenata. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju od 10.800 kuna istu moraju prihvatiti do 2. ožujka, u protivnom ostaju bez novca.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i ove godine dodjeljuje 400 stipendija za posebne skupine studenata. Te stipendije dodjeljuju se u osam kategorija, a najviše studentima koji se obrazuju u deficitarnim strukama. Po drugi puta pomaknuta je rang-lista dobitnika pa je pravo na tu stipendiju ostvario dodatan broj studenata. Listu novih dobitnika nakon spuštanja praga možete vidjeti OVDJE.

– Studenti pravo na dodjelu stipendije stječu nakon prihvaćanja uvjeta stipendiranja u informatičkom sustavu državnih stipendija za posebne skupine studenata u koji se prijavljuju svojim AAI korisničkim identitetom. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, stoji u obavijesti Ministarstva.

Izdvojeni članak
stipendije

Objavljena imena najboljih riječkih studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju od 8.000 kuna

Rok za prihvaćanje uvjeta stipendiranja je sedam dana, a za studente koji ne obave tu radnju smatrat će se da su odbili stipendiju.

– Studenti koji su ostvarili uvjete za dodjelu stipendije zaprimit će e-poruku s poveznicom na informatički sustav državnih stipendija za posebne skupine studenata u koji se prijavljuju svojim AAI korisničkim identitetom. Studenti koji prihvaćaju stipendiju moraju potvrditi uvjete stipendiranja i unijeti IBAN žiroračuna najkasnije do 2. ožujka 2021. godine, upozorava Ministarstvo.

Dobitnici stipendije moraju unijeti vlastiti IBAN žiroračuna, a studenti čiji su računi pod ovrhom moraju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun. Državna stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za deset mjeseci akademske godine, dakle ukupno će studenti na račun dobiti 10.800 kuna.

Izašla lista novih dobitnika državne stipendije od 10.800 kuna za posebne skupine studenata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap