Pretraga

Izašle fotografije obnove Medicinskog nakon potresa, pogledajte kako napreduju radovi

A- A+

Među fakultetima čije su zgrade značajnije oštećene u potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb je Medicinski. Stradale zgrade Medicinskog će se obnavljati u dvije faze, od kojih je prva već započela, a fakultet je objavio fotografije koje prikazuju radove na obnovi.

Zastrašujuća snimka nadzornih kamera s Medicinskog fakulteta u Zagrebu pokazala je razmjere štete koju je taj fakultet pretrpio u potresu. Dekan fakulteta, Marijan Klarica, nekoliko je dana kasnije objavio kako se šteta procjenjuje na oko pola milijarde kuna.

Izdvojeni članak

Istražili smo što je s obnovom fakseva stradalih u potresu: ‘Spremni smo dio ili cijelu nastavu izvoditi online’

Kako su nam pojasnili s fakulteta uoči početka nastave vrlo brzo se pristupilo sanaciji oštećenja. Angažirani su građevinski stručnjaci (statičari) koji su dali upute o sanaciji, a ujedno i nadziru izvođenje radova. Pram planu sanacija, obnova će se provoditi u dvije faze – prva uključuje sanaciju objekata u mjeri nužnoj za normalno funkcioniranje Fakulteta na siguran način, a druga bi faza obuhvaćala detaljniju rekonstrukciju svih objekata. Fotografije radova u prvoj fazi fakultet je objavio, kao i popis donatora kojeg možete vidjeti ovdje.

– Veliko hvala svim plemenitim darovateljima koji su svojim promptnim odgovorom na naš poziv prepoznali težinu trenutka i nasušnost potrebe, te svojim prilozima pomogli u hitnoj sanaciji potresom oštećene infrastrukture Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kako bismo započeli novu akademsku godinu, poručili su s Medicinskog.

Napomenimo za kraj i kako je, a da bi se osigurao za slučaj nekih nepredvidivih situacija, MEF potpisao i sporazum s Katoličko bogoslovnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, koji im je spreman staviti na raspolaganje svoje dvorane.

Copy link
Powered by Social Snap