Pretraga

Izašli natječaji za smještaj u studentskim domovima u Splitu i Varaždinu za 2019./2020.

A- A+

Nakon što je krajem prošloga tjedna na snagu stupio novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, studentski centri diljem Hrvatske započeli su s objavom natječaja za smještaj studenata. Uz riječki i osječki, studentski centri koji su natječaje već objavili su i onaj u Splitu te Varaždinu.

Studentski centar Split / foto: Martina Gelenčir|srednja.hr

Na natječaj za smještaj u studentskim domovima mogu se prijavljivati redoviti studenti koji pohađaju preddiplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, diplomski sveučilišni studij, kratki stručni studij, preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski stručni studij u statusu redovitog studenta i studenti s invaliditetom koji pohađaju poslijediplomski sveučilišni studij na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i:

– državljani Republike Hrvatske;
– državljani zemlje članice Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji
imaju odobren status stranaca na stalnom boravku u Republici Hrvatskoj;
– osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, a koji nemaju zasnovan radni odnos i/ili ne obavljaju samostalnu djelatnost obrta, slobodnog zanimanja i/ili poljoprivrede i šumarstva.

Natječaj SC-a Split

Izdvojeni članak

Raspisan ovogodišnji natječaj za smještaj u studentskim domovima SC-a u Osijeku

Natječaj za studentske domove raspisao je danas Studentski centar u Splitu, a otvoren je od 3. srpnja do 23. srpnja. Popis dokumentacije koju studenti moraju priložiti na natječaju ovisi o kategoriji u kojoj se prijavljuju, a dostupan je pri dnu ovog paragrafa.

Temeljni dokument je prijavi obrazac A kojeg studenti obavezno prvo popunjavaju online putem i bit će dostupan od 3. srpnja na stranicama SC-a. Taj obrazac zajedno s obrascima B1, 2, 3, 4, 5, i izjavom o davanju podataka o dohotku članova obitelji potrebno je uz svu ostalu dokumentaciju navedenu u natječaju donijeti u dom ‘Omladinski Hostel Spinut’.

Napomenimo kako brucoši dokumentaciju mogu predati i prije saznanja o upisu na fakultet, a onda potvrdu o upisu prilažu kod useljenja. Važna napomena je ta da i ove godine studenti koji ostvare pravo na smještaj u Studentskom domu Bruno Bušić, to ostvareno pravo neće moći koristiti jer se dom obnavlja. Umjesto stanovanja primat će subvenciju u mjesečnom iznosu od 600 kuna.

Deficitarna zanimanja za koja splitski studenti ove godine mogu dobiti dodatne bodove su:

1) Medicina
2) Farmacija
3) Rehabilitacija
4) Socijalna pedagogija
5) Logopedija
6) Psihologija
7) Socijalni rad
8) Matematika
9) Fizika
10) Informatika

Rješavanje prijava na natječaj, poručuju iz SC-a Split, obavit će se najkasnije do prve polovine rujna 2019. godine, a privremeni rezultati će biti objavljeni u prvoj polovini rujna na web stranici SC-a. Što je sve potrebno priložiti na natječaju možete vidjeti u dokumentu u nastavku, a tražene obrasce možete preuzeti ovdje.

Download [685.51 KB]

Natječaj SC-a Varaždin

Osim SC-a u Splitu, Osijeku i Rijeci, ovih je dana natječaj raspisao i Studentski centar Varaždin, koji je otvoren do 25. srpnja. I ondje je potrebno obavezno ispuniti obrazac A online putem, koji se printa i šalje na natječaj s ostalom dokumentacijom.

Izdvojeni članak

SC Rijeka objavio natječaj za studentske domove u akademskoj godini 2019./2020.

Ove je godine u studentskim domovima u Varaždinu mjesta za 811 studenata, a natječajem kojeg možete vidjeti u dokumentu pri dnu paragrafa dodjeljuju se i subvencije za smještaj kod privatnih stanodavaca Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru.

Prijave za natječaj SC-a u Varaždinu šalju se isključivo poštom, kako smo spomenuli, do 25. srpnja.  Uz obrazac A temeljna su dokumentacija obrasci od B1 do B4, izjava o prihvaćanju uvjeta natječaja, izjava o članovima obitelji i njihove potvrde o prebivalištu te za brucoše – ovjereni prosjek ocjena srednje škole.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 12. kolovoza na web stranici SC-a u Varaždinu. Čitav tekst natječaja možete pročitati u nastavku, a dodatna pojašnjenja i popis dokumenata koji je potrebno priložiti na natječaju, kao i obrasce koji se predaju, pronađite na ovom linku.

Tko ne može ostvariti pravo na smještaj u domovima?

Pravo na smještaj u studentskim domovima nemaju izvanredni studenti i studenti kojima je mjesto prebivališta u mjestu studiranja, zatim studenti koji mijenjaju studijski program bez završetka studija i na drugome studiju ponovno upisuju prvu godinu, ako se prijave s prosjekom ocjena iz srednje škole te studenti koji su dva puta mijenjali studijski program.
Subvencionirani smještaj u domovima ne mogu koristiti ni studenti koji su stekli kvalifikaciju određene razine ako ponovno upisuju studij te razine ili su upisani na istu razinu studija drugi put. Studenti koji upišu mirovanje u akademskoj godini za koju im je dodijeljeno pravo na subvencionirano stanovanje gube pravo na isto tijekom trajanja mirovanja. Taj se uvjet ne odnosi se na studente s invaliditetom ili studente koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi, ali gube pravo na dom ako upišu mirovanje studija treću akademsku godinu uzastopno.
Uz sve navedene skupine pravo na subvencionirani smještaj nemaju ni studenti koji su ostvarili manje od 18 ECTS bodova u akademskoj godini prijave na natječaj.

Više informacija o natječajima za smještaj u studentskim domovima i životu u domovima možete pronaći u našoj rubrici Studentski domovi.

Izašli natječaji za smještaj u studentskim domovima u Splitu i Varaždinu za 2019./2020.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap