Izašli natječaji za smještaj u studentskim domovima u Splitu i Varaždinu za 2019./2020.

Nakon što je krajem prošloga tjedna na snagu stupio novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje, studentski centri diljem Hrvatske započeli su s objavom natječaja za smještaj studenata. Uz riječki i osječki, studentski centri koji su natječaje već objavili su i onaj u Splitu te Varaždinu.

Studentski centar Split / foto: Martina Gelenčir|srednja.hr

Na natječaj za smještaj u studentskim domovima mogu se prijavljivati redoviti studenti koji pohađaju preddiplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, diplomski sveučilišni studij, kratki stručni studij, preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski stručni studij u statusu redovitog studenta i studenti s invaliditetom koji pohađaju poslijediplomski sveučilišni studij na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, koji su ujedno i:

– državljani Republike Hrvatske;
– državljani zemlje članice Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji
imaju odobren status stranaca na stalnom boravku u Republici Hrvatskoj;
– osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, a koji nemaju zasnovan radni odnos i/ili ne obavljaju samostalnu djelatnost obrta, slobodnog zanimanja i/ili poljoprivrede i šumarstva.

Natječaj SC-a Split

Raspisan ovogodišnji natječaj za smještaj u studentskim domovima SC-a u Osijeku

Natječaj za studentske domove raspisao je danas Studentski centar u Splitu, a otvoren je od 3. srpnja do 23. srpnja. Popis dokumentacije koju studenti moraju priložiti na natječaju ovisi o kategoriji u kojoj se prijavljuju, a dostupan je pri dnu ovog paragrafa.

Temeljni dokument je prijavi obrazac A kojeg studenti obavezno prvo popunjavaju online putem i bit će dostupan od 3. srpnja na stranicama SC-a. Taj obrazac zajedno s obrascima B1, 2, 3, 4, 5, i izjavom o davanju podataka o dohotku članova obitelji potrebno je uz svu ostalu dokumentaciju navedenu u natječaju donijeti u dom ‘Omladinski Hostel Spinut’.

Napomenimo kako brucoši dokumentaciju mogu predati i prije saznanja o upisu na fakultet, a onda potvrdu o upisu prilažu kod useljenja. Važna napomena je ta da i ove godine studenti koji ostvare pravo na smještaj u Studentskom domu Bruno Bušić, to ostvareno pravo neće moći koristiti jer se dom obnavlja. Umjesto stanovanja primat će subvenciju u mjesečnom iznosu od 600 kuna.

Deficitarna zanimanja za koja splitski studenti ove godine mogu dobiti dodatne bodove su:

1) Medicina
2) Farmacija
3) Rehabilitacija
4) Socijalna pedagogija
5) Logopedija
6) Psihologija
7) Socijalni rad
8) Matematika
9) Fizika
10) Informatika

Rješavanje prijava na natječaj, poručuju iz SC-a Split, obavit će se najkasnije do prve polovine rujna 2019. godine, a privremeni rezultati će biti objavljeni u prvoj polovini rujna na web stranici SC-a. Što je sve potrebno priložiti na natječaju možete vidjeti u dokumentu u nastavku, a tražene obrasce možete preuzeti ovdje.

Natječaj SC-a Varaždin

Osim SC-a u Splitu, Osijeku i Rijeci, ovih je dana natječaj raspisao i Studentski centar Varaždin, koji je otvoren do 25. srpnja. I ondje je potrebno obavezno ispuniti obrazac A online putem, koji se printa i šalje na natječaj s ostalom dokumentacijom.

SC Rijeka objavio natječaj za studentske domove u akademskoj godini 2019./2020.

Ove je godine u studentskim domovima u Varaždinu mjesta za 811 studenata, a natječajem kojeg možete vidjeti u dokumentu pri dnu paragrafa dodjeljuju se i subvencije za smještaj kod privatnih stanodavaca Čakovcu, Koprivnici, Križevcima i Bjelovaru.

Prijave za natječaj SC-a u Varaždinu šalju se isključivo poštom, kako smo spomenuli, do 25. srpnja.  Uz obrazac A temeljna su dokumentacija obrasci od B1 do B4, izjava o prihvaćanju uvjeta natječaja, izjava o članovima obitelji i njihove potvrde o prebivalištu te za brucoše – ovjereni prosjek ocjena srednje škole.

Rezultati natječaja bit će objavljeni do 12. kolovoza na web stranici SC-a u Varaždinu. Čitav tekst natječaja možete pročitati u nastavku, a dodatna pojašnjenja i popis dokumenata koji je potrebno priložiti na natječaju, kao i obrasce koji se predaju, pronađite na ovom linku.

Više informacija o natječajima za smještaj u studentskim domovima i životu u domovima možete pronaći u našoj rubrici Studentski domovi.

Odgovori