Pretraga

Izašli privremeni rezultati natječaja za studentski dom u dva grada: Provjerite jeste li upali

A- A+

Izašli su privremeni rezultati natječaja za studentske domove u Osijeku i Zadru. Otvoren je i rok za prigovore nakon čega će se znati i raspored studenata po različitim domovima. Studentski centar Osijek i Sveučilište u Zadru pojasnili su kako se i na koju adresu podnose žalbe na izračun bodova za smještaj u studentskom domu.

studentski dom IGK Osijek

Studentski dom I.G. Kovačića Osijek| foto: Facebook; SC u Osijeku

Izašli su privremeni rezultati natječaja za studentske domove u dva sveučilišna grada – Osijeku i Zadru.

U osječke domove će i 350 brucoša

Studentski centar Osijek ove je godine imao 1.960 prijava za subvencionirani smještaj za domu, a u konačnici mogu primiti maksimalno 1.390 studenata, koliko je i kreveta. Upravo su objavili privremene rezultati smještaja. Ove godine, napominju, 350 mjesta u domu dobili su – brucoši – odnosno studenti koji prvi put upisuju preddiplomski studij; većina, njih 254 ide u Novi paviljon, dok će u Studentski dom IGK  smjestiti 96 brucoša.

Ostala su mjesta raspodijeljena redovitim studentima na višim godinama studija. Sukladno propisima, napominju iz Studentskog centra Osijek, najmanje 537 kreveta u Novom paviljonu namijenili su studentima čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelju u 2021. godini iznosi 65 posto proračunske osnovice ili manje, kao i studentima s invaliditetom. Takvi studenti, ističu, imaju prednost u dodjeli prava na smještaj u Novome paviljonu u odnosu na one čija primanja prelaze navedeni iznos. S obzirom na to da postoji mogućnost izmjene broja bodova nakon bodovanja prigovora pa i promjene rang liste, privremenim rezultatima natječaja nisu dodijeljena sva raspoloživa mjesta u studentskim domovima.

Prigovor na privremenu rang-listu upućuje se u roku od 8 dana od objave rezultata Povjerenstvu za rješavanje prigovora, Studentski dom IGK, Ivana Gorana Kovačića 4, 31000 Osijek, isključivo poštom preporučeno s naznakom – ‘Povjerenstvu za rješavanje prigovora’. Konačne rang liste za smještaj u osječkim studentskim domovima, napomenimo, bit će objavljene 26. kolovoza. U dokumentima ispod možete vidjeti rezultate natječaja; prvo je lista brucoša koji su dobili dom, po broju bodova; zatim lista starijih studenata, po broju bodova; i zadnja lista gdje su abecedno poredani svi koji su sudjelovali u natječaju za dom.

(Napomena: ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Izdvojeni članak
Soba u domu Stjepan Radić na Savi

Što je bolje, živjeti u studentskom domu ili u stanu s cimerima? Na ovo obavezno obratite pozornost

Izašli rezultati i za domove u Zadru

Sveučilište u Zadru na svojim je stranicama objavilo privremene rezultate natječaja za studentske domove. Radi se o domovima na adresama dr. Frane Tuđmana 24D i Put stanova 1A. Rok za podnošenje prigovora na privremene rezultate traje od 5. do 12. kolovoza. Prigovor se, napominju sa zadarskog sveučilišta, podnosi isključivo pisanim putem, preporučenom poštom na adresu: Sveučilište u Zadru, Centar za studentski standard, ‘Povjerenstvo za rješavanje prigovora’, (Natječaj za ostvarenje prava na subvencionirano stanovanje u Studentskom domu), dr. Franje Tuđmana 24d, 23000 Zadar.

– Studenti mogu uložiti prigovor isključivo na izračun bodova, a naknadna dokumentacije neće se razmatrati.
Rok za podnošenje prigovora nije produljenje natječajnog roka i nije mogućnost za naknadno dopunjavanje natječajne dokumentacije. Nakon što Povjerenstvo za rješavanje prigovora razmotri pristigle prigovore, donijet će odluku o prihvaćanju ili odbijanju prigovora, te će se utvrditi konačna rang-lista, ističu sa zadarskog sveučilišta.

Napominju kako će se raspored studenata po studentskim domovima objaviti nakon što izađe konačna rang lista. Privremenu rang listu za zadarske studentske domove, abecednim redom, možete vidjeti ispod.

(Napomena: ako vam se dokument ne prikazuje, potrebno je osvježiti stranicu)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
studentski dom IGK Osijek
Share via
Copy link
Powered by Social Snap