Pretraga

Izašli rezultati natječaja za studentske stipendije u Zagrebu, dobitnicima oko 4.000 kn mjesečno

A- A+

Grad Zagreb još je u listopadu raspisao natječaj za studentske stipendije za izvrsnost u akademskoj godini 2020./2021. Riječ je o stipendiji koja iznosi nešto više od četiri tisuće kuna mjesečno, a imena dobitnika objavljena su ove srijede.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Grad Zagreb objavio je popis ovogodišnjih dobitnika studentske stipendije za izvrsnost. Na popisu dobitnika nalazi se 101 student, a njihova imena možete vidjeti OVDJE.

Stipendija se dodjeljuje za 12 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu fakulteta za koji je stipendija odobrena, završava nastavni plan korisnika stipendije, računajući od 1. listopada 2020.

Kako stoji u tekstu natječaja, iznos stipendije utvrđuje se u visini 55% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu u razdoblju od siječnja do kolovoza. Prosječna plaća u prvih osam mjeseci ove godine u Zagrebu je iznosila 7.760 kuna, što bi značilo da je iznos stipendije za izvrsnost malo iznad četiri tisuće kuna.

Izdvojeni članak
stipendije

Ministarstvo otkrilo kada bi trebali stići rezultati natječaja za državnu stipendiju, pomiče se lista i za STEM

Studenti koji su sudjelovali u natječaju imaju pravo uvida u dokumentaciju i može Povjerenstvu podnijeti prigovor na listu u roku od osam dana od objave rezultata, odnosno do 23. prosinca. Prigovori se dostavljaju u pisanom obliku na adresu: Ured za demografiju, Vodnikova 14, 10000 Zagreb, s naznakom ‘Prigovor na prijedlog liste studenata Grada Zagreba za izvrsnost’.

Inače, pravo na ovu stipendiju imaju studenti treće ili četvrte godine preddiplomskog, odnosno prve i druge diplomskog studija koji su  prosječno godišnje ostvarili najmanje 54 ECTS boda. Prosjek ocjena mora im biti najmanje 4,00, ne smiju biti studenti razlikovne godine studija ni apsolventi te moraju imati neprekidno prebivalište u Zagrebu najmanje jednu godinu prije objave natječaja. Kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije su uspjeh u studiju te znanstveni i stručni radovi u struci tijekom studija za koji student podnosi molbu.

Copy link
Powered by Social Snap