Pretraga

Izašli rezultati natječaja za stipendije Sveučilišta u Zagrebu u 2021., provjerite jeste li dobitnik

A- A+

Sveučilište u Zagrebu objavilo je privremene rezultate natječaja za dodjelu stipendija studentima. Iznos stipendije je 10.000 kuna, dodjeljuje se u pet kategorija, a na listama dobitnika našao se ukupno 521 student. Studenti do 7. travnja mogu uložiti žalbu na rezultate.

Foto: M. Gelenčir/srednja.hr

Sveučilište u Zagrebu ovog je petka objavilo privremene rezultate natječaja za stipendije od 10.000 kuna.

Na privremenoj listi 521 dobitnik

Ukupno se dijelilo 600 stipendija, a na privremenoj listi dobitnika našao se 521 student.

Stipendije su se ove godine dodjeljivale u pet kategorija:

A. stipendije za izvrsnost – studentima koji se nalaze u 10% najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju (dodijeljeno svih 350 stipendija);
B. stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) (dodijeljeno 27 od 40 stipendija);
C. stipendije uspješnim studentima sportašima (dodijeljeno pet od 10 stipendija);
D. stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa (dodijeljeno svih 100 stipendija);
E. stipendije za studente stradale u potresima tijekom 2020. godine (dodijeljeno 39 od 100 stipendija)

Liste dobitnika u svim kategorijama možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Pet dana za prigovor

– Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu zaključno s datumom 7. travnja 2021. do ponoći, podnijeti Povjerenstvu pisani obrazloženi prigovor elektroničkim putem na adresu: stipendije@unizg.hr. Prigovore mogu podnositi isključivo kandidati osobno. Ako je student/ica ostvario/la pravo na neku drugu stipendiju i želi odustati od prava na stipendiju Sveučilišta u Zagrebu, molimo da nas o tome obavijesti pisanom izjavom na mail stipendije@unizg.hr. Uz stipendiju Sveučilišta u Zagrebu nije moguće primati nijednu drugu stipendiju (osim E kategorije), priopćeno je sa Sveučilišta u Zagrebu uz napomenu kako će konačne liste dobitnika biti objavljene nakon potvrde istih na sjednici Senata 20. travnja.

Naveli su i odredbe samog natječaja zbog kojih je moguće da neki od prijavitelja nisu ostvarili pravo na stipendiju:

  • Svakoj sastavnici dodjeljuje se broj stipendija koji odgovara udjelu prijava studenata sa sastavnice u ukupnom broju prijava, a koji zadovoljavaju kriterije Natječaja (A kategorija).
  • Pravo prijave na Natječaj nisu imali studenti koji su od početka studija stekli manje od N x 55 ECTS bodova gdje je N broj punih godina od početka studija, izuzev tekuće godine studija i godine/a mirovanja (izuzev D i E kategorije).
  • Bodovi za uspješnost jednaki su umnošku broja ECTS bodova i prosjeka ostvarenih do 30. rujna 2020. godine (ne u ak. god. 2020./2021.).
  • Pristupnici za A kategoriju morali su imati prosjek ocjena 4.0 ili više, za B i C kategoriju 3,5 i više, a za D 3,0 i više (studenti prve godine ukupan prosjek svih razreda srednje škole 3.5 ili više) na preddiplomskom i diplomskom studiju.
  • Kriteriji uspješnosti odnose se na trenutni studij studenta odnosno na studij temeljem kojeg je stečeno pravo upisa na diplomski studij.
  • Dodatni bodovi ne ostvaruju se na posebne rektorove nagrade već isključivo za pojedinačne ili u suautorstvu do tri autora.
  • U B kategoriji stipendije se dodjeljuju samo studentima koji studiraju nastavničke studijske programe.
  • U C kategoriji sudjelovanje je bilo dopušteno samo kategoriziranim sportašima.
  • U D kategoriji nije bilo dopušteno sudjelovanje kandidatima koji imaju primanja veća od 2.159,27 kuna po članu kućanstva.
  • Prijave studenata koji nisu dostavili potrebnu dokumentaciju nisu razmatrane.
Izašli rezultati natječaja za stipendije Sveučilišta u Zagrebu u 2021., provjerite jeste li dobitnik
Share via
Copy link
Powered by Social Snap