Pretraga

Izašli su rezultati natječaja za Erasmus: Potporu dobilo 787 studenata, provjerite jeste li na listi

A- A+

Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate natječaja za sudjelovanje u programu Erasmus+ za studijski boravak u akademskoj godini 2023./2024. Financijska potpora odobrena je za 787 studenata.

studentica hoda po cesti

Ilustracija: Pixabay

Studenti koji su u sljedećoj akademskoj godini željeli sudjelovati u studentskoj razmjeni, odnosno programu Erasmus+ za studijsku boravak u inozemstvu, mogli su se i ove godine prijaviti na natječaj za odobravanje financijske potpore, a sada su poznati i rezultati.

Potporu dobilo 787 studenata

Na Sveučilištu u Zagrebu prijavilo se 938 studenata, a prema rezultatima koji su objavljeni ovih dana, potporu je dobili 787 studenata. Lista za svaki fakultet nalazi se u nastavku, a potpora je odobrena studentima sa statusom ‘odabran’. Sa sveučilišta su napomenuli da će lista za Muzičku akademiju i Učiteljski fakultet biti objavljena naknadno, a za fakultete koji nisu u dokumentu ispod nije bilo prijava.

– Studenti kojima je odobrena financijska potpora u tablici su označeni plavom bojom. Studenti koji su na rang-listama u statusu ‘rezerva’ (u bijeloj boji na rang-listi) ne moraju trenutno učiniti nikakve radnje. U slučaju da se odustankom studenta za njihovo ciljno sveučilište oslobodi mjesto na stranom sveučilištu, studenti u trenutnom statusu ‘rezerva’ bit će o tome obaviješteni, stoji u obavijesti Sveučilišta u Zagrebu.

Napomena: ako vam tablica u nastavku nije vidljiva, potrebno je osvježiti tablicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Studenti se mogu žaliti na rezultate

Kako je objašnjeno u rezultatima natječaja za studente koji odlaze u Dansku, Finsku, Irsku, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Norvešku ili Švedsku mjesečni iznos potpore iznosit će 550 eura, za studente koji odlaze u Austriju, Belgiju, Cipar, Francusku, Italiju, Grčku, Maltu, Nizozemsku, Njemačku, Portugal ili Španjolsku mjesečni iznos potpore iznosit će također 550 eura. Za studente koji odlaze u Bugarsku, Češku, Estoniju, Latviju, Litvu, Mađarsku, Sjevernu Makedoniju, Poljsku, Rumunjsku, Sloveniju, Slovačku, Srbiju ili Tursku mjesečni iznos potpore bit će 500 eura.

Studenti koji smatraju da su zakinuti prilikom obrade prijave mogu podnijeti prigovor na rezultate natječaja.

– Žalbe se podnose u pisanom obliku preporučenom poštom u roku od 8 dana od objave rezultata natječaja (19. svibnja 2023.) na mrežnim stranicama Sveučilišta. U obzir će biti uzete isključivo žalbe podnesene u tom obliku. Žalbe ili upiti poslani putem elektroničke pošte neće se uzeti u razmatranje. Ako student nije zadovoljio formalne uvjete natječaja, na primjer prijava nije potpuna, dostavljena je nepravilna dokumentacija, student je poslao više prijava ili je prijavio pogrešnu stranu instituciju i slično, prijava se automatski odbija bez mogućnosti žalbe, piše u obavijesti Sveučilišta.

Objašnjeno je i da se žalba protiv odluke o odabiru kandidata za studijski boravak podnosi na adresu fakulteta ili akademije, dok se žalba protiv odluke o prijavi za niži socio-ekonomski status podnosi direktno Sveučilištu. Žalba protiv odluke o prijavi za status studenta s manje mogućnosti podnosi se također na adresu fakulteta ili akademije.

Sa Sveučilišta u Zagrebu naveli su i da studenti obavezno moraju pročitati cjelokupan tekst rezultata koji se nalazi u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap