Pretraga

Izbacivanje studenata iz stanova u Splitu više neće biti problem: SC i župan našli rješenje

A- A+

Studentski centar Split u suradnji je sa županom splitsko-dalmatinskim Blaženkom Bobanom pronašao barem privremeno rješenje za sve studente koji se preko ljeta, unatoč fakultetskim obvezama, nađu bez smještaja. Sljedeće će im godine, tako, od 20. lipnja biti omogućen smještaj u đačkim domovima pod ingerencijom Županije. Time je riješen problem iseljavanja studenata iz stanova dok traje akademska godina, zaključuju iz Studentskog centra.

Grad Split
Foto: Pixabay

Prvi su u kontakt sa županom Blaženkom Bobanom, podsjetimo, stupili članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Od njega su tražili pomoć u osiguravanju smještaja za studente koji su, uslijed turističke sezone, izbačeni iz stanova koje su unajmljivali i to usred ispitnih rokova. Župan im je tada izašao ususret te omogućio smještaj za 90 studenata, a predsjednik Zbora Josip Podrug najavio nam je da će sa Sveučilištem, Studentskim centrom i Županijom pregovarati kako bi se našlo što bolje i trajnije rješenje.

Izdvojeni članak

Pričali smo sa splitskim studentom kojeg su izbacili iz stana: ’Da moram iseliti saznao sam 5 dana prije’

Iduće godine spremni kreveti u đačkim domovima

Od iduće će godine studentima koji to trebaju biti omogućen smještaj u đačkim domovima – od 20. lipnja, kada učenici već iseljavaju zbog kraja školske godine, nadalje. Pohvalio se tim rješenjem Studentski centar Split koji je do njega došao zajedno sa županom Bobanom.

– Županija će napraviti sve što je u njihovoj moći da osigura smještaj. za što veći broj studenata, što nam je iznimno drago, stoji u objavi SC-a Split.

Potkraj rujna, odnosno početkom listopada bit će otvorene prijave za smještaj u đačkim domovima preko ljeta u već spomenutom periodu, ističe SC u svojoj objavi.

Župan najavio izgradnju doma

Nastavkom dogovora i rasprave o smještaju studenata Sveučilišta u Splitu za vrijeme ljeta, pohvalio se i sam župan Boban objavom na svojem Facebook profilu.

Izdvojeni članak

Splitski studenti usred rokova iz stanova izbačeni radi turista: No, stiglo je spasonosno rješenje

– S rektorom Draganom Ljutićem, saborskim zastupnikom Ante Bačić i pomoćnikom ravnatelja SC-a Ivanom Žižićem osvrnuli smo se na situaciju smještaja studenata Sveučilišta u Splitu za vrijeme ispitnih rokova u ljetnim mjesecima. Sukladno potrebama studenata na vrijeme ćemo naći rješenje kako se naši studenti nebi zatekli u istoj situaciji i sljedeće godine, napisao je Boban.

Dodatno je istaknuo i kako se u vidu dugotrajnog rješenja priprema i projekt izgradnje novog studentskog doma na splitskom Kampusu.

https://www.facebook.com/StudentskiCentarSplit/posts/2193249087454788?__xts__[0]=68.ARBSjY5AycpUAQt_fPvLp4LRKN68sKpVuXQthzuPQ0Q3ej-5oOspz9mWQ0Xeq5j2q-LH7erulx2_WGtFKMd5HSKxent2NxU02uUW6Jfsmyc3axo9M9QZ0TryFibe9p1RdHgAXdfMqmCBXN1sOwlaoQVF3IFoVLFZe44PyqUYXWmgT1cpQxvDB_56KFq-8snerGdw4xW241Q3njucdoq48ve0LrB-bd8yBCL23w7ocd-iKtnNYUunLn_DBBancqlkiwhsgUKbrjaNAT7p64Q41f7hg0XFWksgDJER_5P7B1w6VYCifj4a3GGRbiPtDzJGm-WYSgf7xarJ0WtU5Pu0IFwbxh1cEm60O5RmtBvVOpCckxqHBHI5IVu_fT3vFytN-IvlpHmS9N7-9L3QpBj2lRY7-iO0NOF4EuoF3t5UGhJkjhxQd1OohwnObXljKoZNdYw_uMXk4BWgltxjsy6cglblcEwLVHkp_A83xZ8-QSH67TGrlWaprA&__tn__=-R

Share via
Copy link
Powered by Social Snap