Pretraga

Kako izgleda život u domu, što je x-ica i kako do studentskog posla? Vodič za brucoše odgovorio na važna pitanja

A- A+

Za oko trideset tisuća brucoša ovih dana započinje nastavna godina, a za mnoge od njih to označava i selidbu od obiteljskog doma te potpunu promjenu životnog stila. Kako bi najmlađim studentima olakšali ulazak u studentski svijet i život, Studentski centar Rijeka objavio je vodič za svoje brucoše.

foto: pixabay

Otprilike trideset tisuća mladih na životnoj je prekretnici. Ovih dana za njih započinje studentski život, uvelike različit od onog na koji su dosad naviknuli. Život u studentskom domu, prehrana u studentskim restoranima, korištenje x-ice, učlanjenje u student servis i pronalazak studentskog posla – sve su to novosti s kojima će se susresti.

Izdvojeni članak

Pokreće se centar u kojem će praksu imati studenti najpopularnijeg studija u Hrvatskoj

Kako bi na startu studentskog života imali što manje poteškoća, Studentski centar Rijeka odlučio je izraditi Vodič za brucoše koji će na jednom mjestu sadržavati najosnovnije informacije o djelatnostima Studentskog centra Rijeka. Vodič možete vidjeti OVDJE.

– Priručnik je izrađen u sklopu Službe za organizaciju slobodnog vremena studenata te se izrada odvijala u dvije faze. U prvoj fazi se izradio Vodič te su se isto tako, na poziv Studentskog centra Rijeka, javljali stariji studenti s porukama podrške brucošima iz domene života u studentskom domu. U drugoj fazi se Vodič poslao zainteresiranim brucošima koji su dali svoju povratnu informaciju o napisanom te su predložili nekoliko izmjena. U konačnici većina prijedloga je uvažena te se Vodič nadopunio tim informacijama. U izradi Vodiča su tako osim radnika Studentskog centra Rijeka sudjelovali i studenti čime i dalje pokazujemo važnost uključivanja studenata u aktivnosti koje za njih i s njima radimo, poručili su iz SC-a Rijeka.

studenti, diploma, promocija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap