Pretraga

Iznenada preminuo profesor: ‘Tvoji kolege i prijatelji te tvoji studenti nosit će te u svojim srcima’

A- A+

Veleučilište Baltazar u Zaprešiću oprašta se od profesora. U 63. godini života iznenada je preminuo Dragutin Funda, profesor te visoke škole u trajnom zvanju.

Veleučilište Baltazar/Drautin Funda | foto: Veleučilište Baltazar, Google Maps

Hodnici Veleučilišta Baltazar u Zaprešiću zavijeni su u crno. Iznenada je u 63. godini života preminuo dr. sc. Dragutin Funda, profesor visoke škole u trajnom zvanju.

‘Zbogom dragi profesore’

– Profesora Fundu pamtit ćemo kao dragu i toplu osobu, punu razumijevanja i poštovanja, osobu velikog životnog iskustva i znanja, no opet jednostavnu i uvijek srdačnu osobu koja će svojim vedrim duhom ostaviti dubok i neizbrisiv trag među nastavnicima, djelatnicima i studentima. Tvoji kolege i prijatelji s Veleučilišta, te tvoji studenti nositi će te u svojim srcima. Zbogom dragi profesore Funda, priopćili su s Veleučilišta Baltazar.

Kako stoji u njegovoj biografiji na internetskoj stranici veleučilišta, Funda je osnovnu školu završio je u Lepoglavi, a srednju školu u Čakovcu.

– Diplomirao je 1982. godine na Pedagoškom fakultetu u Rijeci., a 2006. godine obranio magistarski rad na Filozofskom fakultetu u Rijeci i stekao znanstveni stupanj magistra znanosti iz znanstvenoga područja društvenih znanosti, polja odgojnih znanosti. Nakon magisterija doktorirao je 2007. godine na Univerzitetu Privredna akademija Novi Sad, Fakultet za menadžment i stekao znanstveni stupanj doktora znanosti iz znanstvenoga područja menadžment, piše u biografiji.

Jedno vrijeme bio je prodekan

U dugoj karijeri radio je na uvođenje sustava kvalitete u Upravi za školstvo tadašnjeg Ministarstva prosvjete i športa, a jedno vrijeme bio je i ravnatelj Hrvatskog zavoda za norme.

– Na Veleučilištu s pravom javnosti Baltazar Zaprešić od 2010. godine, kao profesor visoke škole u trajnom zvanju, osim u nastavnim aktivnostima i obavljanju poslova prodekana za nastavu, obnašao je dužnosti prodekana za Razvoj novih studijskih programa, predstojnika Veleučilišnog odjela za cjeloživotno obrazovanje, predstojnika Veleučilišnog odjela preddiplomskih stručnih studija, predstojnika Veleučilišnog odjela za kvalitetu, učenje na daljinu i razvoj informacijskih tehnologija, voditelja preddiplomskog stručnog studija Poslovanje i upravljanje, voditelja usmjerenja Poslovna ekonomija i financije na preddiplomskom stručnom studiju Poslovanje i upravljanje te člana Stručnog vijeća, piše u biografiji Veleučilišta.

Objavio je mnoštvo stručnih članaka i pet knjiga iz područja sustava upravljanja kvalitetom te je dobitnik mnogih priznanja za svoj rad.

Iznenada preminuo profesor: ‘Tvoji kolege i prijatelji te tvoji studenti nosit će te u svojim srcima’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap