Pretraga

Iznenađenje za studente: Krenuo novi krug dodjele državne stipendije od 10.800 kuna

A- A+

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 državnih stipendija studentima čiji se studiji nalaze u STEM područjima znanosti. Sve stipendije još uvijek nisu podijeljene, pa je Ministarstvo još jednom pomaknulo crtu na listi dobitnika, čime se otvara šesti krug dodjele STEM stipendija.

stem stipendija

Foto: Martina Gelenčir | srednja.hr

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ove je srijede objavilo rang-liste šestog kruga ovogodišnje dodjele STEM stipendije. Liste nisu dostupne javno, nego su objavljene u Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici. Studenti Sustavu pristupaju svojim [email protected] elektroničkim identitetom te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.

– Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici, stoji u obavijesti Ministarstva.

Izdvojeni članak
studentski centar zagreb

Stigli rezultati javnog poziva SC-a: Pogledajte koji su studentski projekti dobili najviše novca

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora do ponedjeljka, 8. ožujka 2021. godine do 12 sati, označiti izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja, prihvatiti uvjete stipendiranja te upisati svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

– Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote, stoji u obavijesti MZO-a.

Državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno i dodjeljuje se za devet mjeseci akademske godine. Dakle, ukupno će dobitnicima na račun sjesti 10.800 kuna.

stem stipendija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap