Pretraga

Javio nam se novi rekorder iz menze: Ovaj je ‘natukao’ račun od, pazite, 66 kuna

A- A+

Svi koji studiraju ili su donedavna studirali znaju kako je hrana u studentskim menzama uistinu povoljna. Pošten obrok može se pojesti za desetak kuna, koliko otprilike većina studenata i potroši. Ipak, ima i onih gadnijih pa nam se nedavno javio jedan kifovac čija je cifra za plaćanje na jednom računu iznosila 48 kuna. No, ispostavilo se da niti on nije rekorder. Pa valja ispraviti nepravdu i predstaviti studenta Petra s PMF-a koji je račun u menzi platio vrtoglavih 66,20 kuna.

Foto: srednja.hr/fotografija čitatelja

Iako računi u studentskoj menzi u prosjeku iznose svega desetak kuna po obroku, i u ovom slučaju postoje oni koji ponekad značajno odskoče od prosjeka. Nedavno smo pisali o jednom koji je račun platio 48 kuna, a nakon toga nam se javio rekorder Petar koji je u zagrebačkoj menzi Odeon potkraj prošle godinu ‘natukao’ račun vrtoglavih 66,20 kuna.

Rezultat oklade

– Moram priznati da sam od sebe vjerojatno nikad ne bih dostigao ovakav račun, već je on nastao kao plod oklade s prijateljem. Mojim drugarima je smiješna moja neumjerenost u jelu i piću kao i ekscesivni računi u menzi, pogotovo zato što sam relativno sitan mladić, s niti 180 cm i 60 kilograma. Jednom od njih palo je na pamet ponuditi mi okladu u kojoj oboje uzmemo što više možemo, a onaj koji nabije manji račun plaća za ovog drugog. Iako se časno borio i dosegao malo manje od 40 kn, na kraju nije imao šanse. Ideja je bila da sve pojedem sam, no čim su ostali vidjeli koliko toga imam na tacni počeli su žicati, a ja sam meka srca pa uvijek popustim, kaže nam Petar, inače student na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

I inače u prosjeku u menzi potroši nešto više od većine studenata, između 18 i 27 kuna, što često ovisi i o menzi u kojoj se nalazim i onome što imaju na ponudi.

– Najviše potrošim kada u ponudi budu oni dobri pudinzi od Vindije u prugastom pakiranju, jer tada žicam sve oko sebe za iksicu (budući da je limit za pudinge na jednoj iksici tri, pa broj pudinga zna doći i do dvije znamenke, veli Petar.

Izdvojeni članak
rekordan račun u menzi

Je li ovo rekordan račun u menzi? Student KiF-a uspio potrošiti čak 48 kuna

Hrana je okej, ali studenti s alergijama imaju probleme

Ipak, dodaje, nikad mu se nije dogodilo da na kraju subvencijskog razdoblja ostane bez subvencije, jer zapravo ne ide toliko često u menze, budući da mu nisu blizu.

– Međutim, znalo mi se dogoditi da mi na malo izdašnijim obrocima ponestane subvencije za taj dan tj. uzmem više glavnih jela nego što je dozvoljeno i slično. Tada zamolim nekog za iksicu, a često se ljudi iza mene i sami ponude, kaže Petar.

Otkriva nam i da mu je najdraže jelo u menzi – fino varivo.

– Hrana iz menze mi je uglavnom ok, bude nekih problema katkad, ali ne mogu se baš žaliti na kompletne obroke za pet kuna. Međutim, ono na što bih imao zamjedbi je ponuda hrane za studente imaju neke alergije ili netolerancije. Imam prijateljicu kojoj dosta hrane pravi probleme, no kad god bi tražila hranu koju zapravo može jesti u menzi naišla bi na negativan odgovor ili bi dobila istu hranu koju daju i drugima. Slala je čak i mailove Ministarstvu no, naravno, nije dobila odgovor. Smatram da bi se to moralo promijeniti jer studenti poput nje troše višestruko veće svote novca na prehranu od drugih, kaže nam za kraj Petar.

Javio nam se novi rekorder iz menze: Ovaj je ‘natukao’ račun od, pazite, 66 kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap