Pretraga

Jedan specijalac nam se požalio da je njegovu prijateljicu, koja je pokušala prevariti faks, prevarila tvrtka koja prodaje seminarske radove

A- A+

U Hrvatskoj je registrirana tvrtka imena Qwerty d.o.o., koja se bavi pisanjem akademskih radova – seminara, diplomskih, eseja i slično. Priča je to koju je otkrio portal srednja.hr, kao i da je osnivanje tvrtke koja je registrirana za niz djelatnosti, sufinancirala Općina Kostrena, u kojoj inače djeluje. Klijente potražuju putem Facebooka, prvotno stranice ‘Tajni pisac’ koja nakon našeg članka nestaje, a sada na toj mreži djeluju pod nazivom ‘Seminarski radovi’. Da smo o tvrtki pisali zna i jedan student Pravnog fakulteta, koji nam se javio u inbox s pritužbom da tvrtka prevarila njegovu prijateljicu, koja je jadna, samo pokušavala prevariti svoj fakultet.

Screenshot: Facebook

– Pozdrav, samo sam htio reći da je moja prijateljica prevarena preko tvrtke qwerty d.o.o. O kojoj ste pisali jer je uplatila 260kn za prijedlog seminara, a obrisali su svoju Facebook stranicu. Čisto da se nebi još netko zabunio, jel postoje neki mehanizmi za pomoć?, upit je koji smo jučer dobili u inbox na Facebooku od jednog studenta Pravnog fakulteta.

Isprva smo mislili i nadali se da se šali, ali izgleda da je budući pravnik zbilja pokušao pronaći način kako pomoći svojoj ‘sirotoj’ frendici, koja je pokušala prevariti fakultet i na kraju sama ostala prevarena. Ipak, nemamo baš suosjećanja za varalice pa smo se malo odlučili zabaviti. Upitali smo budućeg pravnika je li prijateljica dobila kakav račun na kojemu piše da je kupila prijedlog seminarskog rada i savjetovali im da se pokušaju obratiti Udruzi za zaštitu potrošača.

– Rekli su da će to biti dano uz prijedlog seminara koji će biti poslan. Molim vas da ovo ostane anonimno jer joj nije u cilju sada dignuti neku buku i biti u pažnji zbog 260kn. Al čisto da se zna, nastavlja budući pravnik.

Screenshot: Facebook

Mi mu pojašnjavamo kako je jasno da joj nije u cilju dignuti buku jer htjela je prevariti fakultet i kako joj ne bi baš išlo na ruku da čitava država to sazna. Pitamo budućeg pravnika je li se  nesretna prijateljica već obratila nekome za pomoć.

– A svakako će kontaktirati udrugu za zaštitu potrošača i hvala vam na tom savjetu, obratiti će im se…. Hvala vam na pomoći, kaže nam budući pravnik koji nam je danas javio kako su joj se iz Qwerty d.o.o ipak javili i to ‘nakon kontaktiranja jednog od člana tvrtke’.