Pretraga

‘Jedna era završena’: Još jedan zagrebački fakultet ukinuo indekse

A- A+

I Medicinski fakultet u Zagrebu ukinuo je indekse te se budući liječnici više, barem dok su na faksu, neće morati baviti besmislenom birokracijom. Umjesto toga, oko 3.000 studenata medicine sada će se moći više posvetiti učenju i kojekakvim drugim zanimacijama, jer – više neće morati dolaziti na besmisleni upis ocjene.

indeks

Indeks studenata Sveučilišta u Zagrebu | foto: srednja.hr

Iako je SRCE prije nekoliko tjedana proslavilo 20 godina od uspostave ISVU-a, Informacijskog sustava visokih učilišta, neki fakulteti i dalje dupliraju podatke i koriste indekse. No, ne više i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Naime, kako je objavio njihov fakultetski Studentski zbor, indeksi su ukinuti i na Medicini, a predstavnici studenata odluku su, dakako, dočekali s oduševljenjem.

– Sa zadovoljstvom vas obavještavamo kako je odlukom Dekanskog kolegija indeks ukinut kao službena studentska isprava te da više neće biti potrebno sakupljati potpise u njemu nakon odslušanih i položenih kolegija, objavili su iz Zbora.

Iz Studentskog zbora Medicine kažu kako pozdravljaju odluku jer su se za nju već dulje vrijeme zalagali.

– Umjesto indeksa, kao službena studentska isprava koristit će se studentska iskaznica (iksica), a odslušanost kolegija i ocjene će se evidentirati isključivo putem ISVU sustava, pojasnili su studentima. Još jedan dokaz da male plave knjižnice u informacijskom dobu nemaju nikakvog smisla.

Jedan od studenata Medicine ukidanje indeksa označio je ‘završetkom jedne ere’.