Pretraga

Jedna od najvećih studentskih udruga otvorila vrata svojim budućim članovima

A- A+

Jedna od najvećih studentskih udruga eSTUDENT u utorak je otvorila vrata svojim budućim članovima, koji sve važne informacije o njihovom djelovanju mogu saznati i u srijedu od 17 do 21 sati. U Francuskom paviljonu Studentskog centra svojim su kolegama predstavili sve projekte koje su realizirali u ovoj akademskoj godini. Njihov cilj je okupiti najbolje studente svih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te im pružiti izvannastavnu edukaciju s kojom će nakon studija lakše pronaći posao.

Udruzi eSTUDENT cilj je spojiti poslodavce sa studentima kako bi kroz praksu i projekte stekli znanje koje će moći iskoristiti pri izlasku na tržište rada. Njihovi članovi sudjeluju u realiziranju tridesetak projekata pa kroz angažman imaju priliku steći cijeli niz vještina koje će im pomoći pri zapošljavanju.

Kako bi informirali kolege o svojim aktivnostima i pozvali studente da se u rujnu učlane u udrugu, u utorak i srijedu su organizirali Dane otvorenih vrata u Francuskom paviljonu Studentskog centra Zagreb.

‘Cilj nam je stalni prijenos znanja među članovima’

– Udruga ima više od 300 studenata, barem po jednog člana sa svakog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Cilj nam je da naši članovi steknu što više različitih vještina i da se stalno odvija prijenos znanja među nama pa zato postoji pravilo prema kojem se ne može dvije godine zaredom biti na istoj poziciji, objasnio nam je ukratko Ivan Domagoj Škoflić, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva, kako i zašto funkcionira eSTUDENT.

Kroz sedam studentskih natjecanja različitim nagradama potiču studente na učenje i primjenjivanje svog znanja u praksi te povezivanje s budućim poslodavcima. Osim toga, u svibnju su organizirali ‘Po miseca kulture’, a za sljedeću godinu planiraju tiskati novi broj Vodiča za brucoše koji će u rujnu izaći u čak 12 tisuća primjeraka.

Izdvojeni članak

Studentska udruga ESTIEM nadmašila sva očekivanja u organizaciji međunarodnog projekta

Za sljedeću godinu tiskat će 12 tisuća Priručnika za brucoše

– Želimo pomoći svakom brucošu, a posebno studentima koji dolaze studirati u Zagreb pa su im informacije o menzama, prijevozu, noćnom životu, knjižnicama i sličnim stvarima jako važne za snalaženje u novoj sredini. Unutra se može pročitati sve što se tiče studentskog života, objasnio je Ivan Domagoj zašto su se odlučili na izradu vodiča te nam je naglasio kako postoji i Priručnik za apsolvente u kojem se mogu pronaći savjeti kako napisati životopis, kako se pripremiti za intervju i kako dobiti posao iz snova.

Zbog izmjene generacija i sljedeće godine će trebati nove članove, koji su spremni uz fakultetske obaveze napredovati kroz različite izvannastavne aktivnosti. Promjenom funkcija aktivni članovi će se upoznati sa svim segmentima organizacije, ali će se sudjelovanjem u poznatoj udruzi i pozitivno diferencirati od svojih kolega.

– Prijateljica s kojom sam došla je već sudjelovala u njihovom najvećem natjecanju Case Study Competition pa mi se učinilo da su takvi projekti dobra prilika za napredak i usvajanje nekih novih vještina, objasnila nam je Maša Rađenović, studentica druge godine Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, što ju je dovelo u Francuski paviljon.

Copy link
Powered by Social Snap