Pretraga

Jedno hrvatsko sveučilište dodjeljuje 4.000 kuna studentima slabijeg imovinskog stanja

A- A+

Kako bi se studentima slabijeg imovinskog stanja olakšao pristup studiju, Sveučilište u Puli dodijelit će im jednokratne novčane pomoći u iznosu od 4.000 kuna. Natječaj za dodjelu sredstava studentima raspisan je, a pomoći će se njime petnaestero studenata.

Foto: Srednja.hr

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli ovih je dana raspisalo natječaj za dodjelu jednokratne potpore svojim studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa. Mjera je to, kako ističu u natječaju, kroz koju se olakšava pristup studijima studentima nepovoljnijeg imovinskog stanja. Iznos jednokratne potpore po studentu iznosi 4.000 kuna, a broj jednokratnih potpora koje će se natječajem dodijeliti je 15.

Izdvojeni članak
stipendije

Jedan od najvećih hrvatskih fakulteta dodjeljuje stipendije studentima slabijeg socijalnog statusa

Opći uvjeti koje studenti moraju zadovoljiti su posjedovanje hrvatskog državljanstva ili državljanstva članice EU s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj. Na natječaj se mogu prijaviti samo redoviti studenti čiji prosječni mjesečni prihodi po članu zajedničkog kućanstva ne prelaze 65% proračunske osnovice (odnosno iznos od 2.161,90 kuna).

Prijave za dodjelu jednokratnih potpora studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa podnose se do 7. veljače 2019. godine putem obrazaca koji se mogu preuzeti na ovoj poveznici, a detalje ovog natječaja studenti moguće je doznati iz dokumenta u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Download [95.78 KB]

Jedno hrvatsko sveučilište dodjeljuje 4.000 kuna studentima slabijeg imovinskog stanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap