Pretraga

Od jeseni četiri splitska faksa dobivaju nove čelnike: Pogledajte tko su oni

A- A+

Na posljednjoj sjednici Senata Sveučilišta u Splitu potvrđeni su novi čelnici četiriju sveučilišnih sastavnica. Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), Umjetnička akademija i Kemijsko-tehnološki fakultet (KTF) dobili su nove dekane, a Sveučilišni odjel za forenzične znanosti novog pročelnika.

Sveučilište u Splitu|foto: srednja.hr

Na posljednjoj sjednici Senata Sveučilišta u Splitu četiri sastavnice dobile su nove čelnike na trogodišnje razdoblje, a mandat im započinje od 1. listopada ove godine.

Izdvojeni članak

Filozofski predložio obnašatelja dužnosti dekana: Hoće li Boras i njega odbiti?

Srđan Podrug potvrđen je za dekana splitskog Fakulteta eletkrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Podrug je izabran u zvanje redovitog profesor na FESB-u 2017. godine, a na istoj je instituciji diplomirao i doktorirao. Zaposlen je na Zavodu za strojarstvo i brodogradnju kao šef Katedre za elemente strojeva. Uža područja interesa su mu elementi strojeva, pogonska čvrstoća te mehanika loma.

Edvina Dragičevića izabran je za dekana Umjetničke akademije u Splitu. Zaposlen ja na odsjeku Likovne kulture i likovne umjetnosti kao izvanredni profesor, a iznimno je poznat po svom umjetničkom radu. Od 1993. do 2008. imao je ukupno šest samostalnih izložbi, a sudjelovao je i na preko 40 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Bio je mentorom nekoliko izlaganih radova, a bavi se i ilustracijom te grafičkom opremom. Do sada je tako ilustrirao i grafički opremio oko 30 naslova, među kojima se nalaze knjige Gilberta Keitha Chestertona, Gorana Beusa Richenbergha i Arijane Čuline.

Matko Erceg potvrđen je za dekana Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu na kojem je zaposlen u zvanju redovnog profesora. Na istom je fakultetu diplomirao 2000. te doktorirao 2007. godine, a zadnje tri godine obnaša dužnost prodekana za financije. Bio je predsjednik Udruge kemijskih inženjera i tehnologa Split u razdoblju od 2012. do 2016. godine. Područje njegova znanstvenog interesa je kemijsko inženjerstvo u razvoju materijala, modificiranje svojstava  biorazgradljivih polimera te proučavanje kinetike procesa toplinske razgradnje biorazgradljivih polimernih materijala.

Damira Piplice potvrđen je za pročelnika splitskog Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti gdje je zaposlne kao izvanredni profesor. Objavljuje znanstvene radove na temu  korupcije i ekonomskog rasta u Hrvatskoj, monetarnoj stabilnosti te o razvoju poduzetništva kroz financijske subvencije države. 

Copy link
Powered by Social Snap