Pretraga

Od jeseni nova stipendija: Po 10.000 kn stiže redovnim i izvanrednim studentima ovih visokih učilišta

A- A+

Kako je i najavljeno, od ove jeseni studenti visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema dobivat će potporu od 10.000 kuna godišnje. Proteklog petka nova ministrica poljoprivrede, Marija Vučković potpisala je sporazum o suradnji s dekanima dvaju fakulteta i veleučilišta.

Foto: Srednja.hr

Ministarstvo poljoprivrede će od ove jeseni sa 10.000 kuna godišnje financirati jednokratne potpore redovnim i izvanrednim studentima 2. i 3. godine preddiplomskih i 1. i 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti koji studiraju na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti i Prehrambeno-tehnološkom fakultetu, Veleučilištu u Slavonskom Brodu te Veleučilištu u Požegi. Riječ je o već najavljenim stipendijama za slavonske studente u polju agronomije, biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma.

Javni poziv nakon jesenskog roka upisa

Izdvojeni članak
stipendije

Studentski zbor dosta netransparentno dodijelio stipendije za izvrsnost: Obrecnuli su se malo i na medije

Kako su priopćili iz Ministarstva poljoprivrede, sporazum o suradnji se sklopio za četiri iduće akademske godine, a sredstva se osiguravaju u državnom proračunu. Ministarstvo poljoprivrede će najesen, nakon završenih upisa na studijske programe, objaviti ograničeni javni poziv visokim učilištima za studijsku godinu 2019/2020. u kojem će definirati kriterije i uvjete stipendiranja.

– Želimo osnažiti našu poljoprivredu s mladim perspektivnim ljudima koji će svoje znanje pretočiti u iskustvo i praksu na terenu. Želimo da se poljoprivreda razvija u inovativnu, suvremenu i stručnu granu sa svijetlom budućnošću. Ovo je još jedna mjera za mlade i za Slavoniju u cilju jačanja konkurentnosti i regionalnog razvoja. Pozivam sve studente da se prijave i iskoriste ovu priliku te da s ponosom po završetku studiranja nastave graditi svoj životu u poljoprivredi, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković prilikom potpisivanju ugovora.

Cilj projekta

Izdvojeni članak
stipendije

Vodič za brucoše: Imam li pravo na državnu stipendiju i kako do tih 10.800 kuna?

Iz Ministarstva napominju i kako je suradnja između njih i visokih učilišta u skladu s ciljevima poljoprivredne politike definiranima Zakonom o poljoprivredi.

– Obrazovanje i osposobljavanje za potrebe poljoprivrede i ruralnog razvoja doprinosi ostvarivanju održivog razvoja poljoprivrede te njezinoj gospodarskoj, ekološkoj i društvenoj ulozi kao strateškoj grani gospodarstva u Republici Hrvatskoj. Sporazum je dio Projekta Slavonija koji pored investicijskih i infrastrukturnih projekata koji će pridonijeti jačanju konkurentnosti i regionalnom razvoju na području pet slavonskih županija, ima sadržan i dio stipendiranja studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema, a čiji je nositelj Ministarstvo poljoprivrede, priopćili su iz Ministarstva.

stipendije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap