Pretraga

Jeste li na listi dobitnika? Krenuo još jedan krug dodjele STEM stipendija od 10.800 kuna

A- A+

Jedna od državnih stipendija koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja je i ona za studente čiji se studiji nalaze u nekom od STEM područja. Ove godine dodjeljuje ih se ukupno 3.400, a sve stipendije još uvijek nisu podijeljene pa je krenuo i peti krug dodjele.

Foto: Pixabay

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja danas su obavijestili studente kako je po četvrti puta pomaknuta crta na rang-listi dobitnika STEM stipendije, čime je započeo peti krug dodjele te stipendije. Kao i do sada, liste dobitnika vidljive su u posebnoj aplikaciji.

– Studenti [email protected] elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji, priopćeno je iz Ministarstva.

Izdvojeni članak
novac kune

Dijeli se tisuću stipendija studentima Hrvatima izvan države, značajno je povećan iznos

 

Studenti koji se nalaze među dobitnicima u ovom krugu najkasnije do ponedjeljka, 17. siječnja do 15 sati moraju u aplikaciji označiti izjave koje prethode prihvaćanju uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti uvjete stipendiranja te upisati svoj IBAN žiroračuna. Za one koji u propisanom roku ne prihvate uvjete stipendiranja smatrat će se da ne prihvaćaju državnu stipendiju, jer se taj korak smatra činom sklapanja ugovora o stipendiranju. Također, studenti koji odbijaju STEM stipendiju u aplikaciji moraju označiti ‘odbijam stipendiju’.

Studenti čiji su računi pod ovrhom moraju u FINA-i otvoriti zaštićeni račun i pritom prijavljuju sljedeće podatke uplatitelja:

Ime i prezime: Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Adresa: Donje Svetice 38, Zagreb
OIB: 18683136487 (Ministarstvo financija).
hrvatska kuna, novčanice i kovanica
Share via
Copy link
Powered by Social Snap