Pretraga

Još jedan faks u Zagrebu preselio zbog obnove, otkrili nam planove za dalje: Evo gdje će biti predavanja

Arhitektonski fakultet, zbog obnove glavne zgrade, privremeno je preselio u Hondlovu ulicu, u zgradu na kućni broj 2. Tu bi se trebali zadržati nekih 20 mjeseci. No, već od iduće akademske godine, dobit će još jednu lokaciju, a to će biti zgrada Tekstilprometa na zagrebačkoj Pešćenici. Svi će studenti predavanja slušati uživo.

zgrada Arhitektonskog fakulteta u Hondlovoj ulici u Zagrebu

Zgrada Arhitektonskog fakulteta u Hondlovoj ulici u Zagrebu

Arhitektonski fakultet u Zagrebu privremeno je preselio u Hondlovu ulicu, u zgradu s kućnim brojem 2. Razlog tomu je obnova glavne zgrade. Kako nam je potvrdila Tihana Grgić Ožvald, tajnica faksa, tamo bi trebali boraviti oko 20 mjeseci.

Dobit će još jednu lokaciju

Za to će vrijeme svi studenti Arhitekture, na prijediplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini, svoja predavanja slušati na privremenoj lokaciji u Hondlovoj ulici.

– Ništa se neće izvoditi online. Jedino u slučaju potrebe u periodu seljenja, ali načelno ne bi trebalo, ističe Grgić Ožvald za srednja.hr.

Nakon dvadesetak mjeseci, Arhitektonski bi fakultet trebao dobiti još jednu lokaciju u Ulici Grada Gospića na zagrebačkoj Pešćenici. Od akademske godine 2023./2024. trebali bi useliti u zgradi Tekstil prometa.

– Ugovor nije potpisan i radovi nisu krenuli, ali je u planu da se zgrada Tekstil prometa zakupi i uredi za potrebe Građevinskog, Geodetskog, Strojarskog i Arhitektonskog fakulteta od iduće akademske godine, rekla nam je Tihana Grgić Ožvald, tajnica Arhitektonskog fakulteta.

Izdvojeni članak
studenti predavanje

Zagrebački faks objavio gdje će studenti imati nastavu dok se obnavlja glavna zgrada

Što je s drugim faksevima?

Građevinski fakultet, koji s Arhitekturom i Geodezijom dijeli zgradu, objavio je dvije lokacije na kojima će studenti slušati nastavu zbog obnove zgrade.. Filozofski fakultet obnavlja fasadu zbog čega su prvotno odlučili prijeći na online nastavu. No, nakon pritiska studenata i medija, odustali su od te ideje i nastava će biti uživo. Biološki odsjek PMF-a objavio je snimku iz koje se vidi kako napreduje obnova njihove zgrade, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja mjeseca.

Obnovu mora proći i Fakultet strojarstva i brodogradnje. Spomenuti fakulteti svi će imati nastavu u potpunosti ili većinski uživo, dok će tek neki manji dijelovi biti održani na daljinu. Obnavlja se i Fakultet političkih znanosti. Radovi su krenuli već lani pa se FPZG preselio na Iblerov trg. Učiteljski fakultet također obnavlja zgradu, a njihovi studenti nastavu slušaju u prostorijama škola.

Biološki odsjek PMF-a također je krenuo u obnovu a njihovi studenti sretnici su koji će nastavu, dok traju radovi, slušati na baš posebnom mjestu. Naime, koristit će jednu od zgrada Kraša pa će tako imati predavanja u tvornici čokoladeMedicinski fakultet krenuo je s obnovom u prosincu, a predviđeni završetak radova je u siječnju 2024. Agronomski fakultet također je započeo radove na obnovi lani pa bi trebali biti gotovi do kraja tekuće godine.

zgrada Arhitektonskog fakulteta u Hondlovoj ulici u Zagrebu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap