Pretraga

Još jedan grad dobiva studentski kampus, planiraju pokrenuti i popularni studij sestrinstva

A- A+

Zagrebačka županija ovih je dana donijela odluku o darovanju nekretnine Ivanić-Gradu. Radi se o nekretnini ukupne površine nešto manje od 2.000 m2 koju će Grad iskoristiti za proširenje Visoke škole Ivanić-Grad. Ideja je iskoristiti prostor za stvaranje kampus učeničkog i studentskog obrazovanja, a uskoro bi se u ovom gradu trebao pokrenuti i dosta popularan studij među maturantima – sestrinstvo.

Foto: Visoka škola Ivanić-Grad

Zagrebački župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš potpisali su ugovor kojim ta županija gradu dodjeljuje nekretninu vrijednu 7,1 milijun kuna. Nekretnina će se koristiti u svrhu ‘ostvarenja projekata od općeg i javnost interesa i to za obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja i/ili znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja ustanove’.

Rade kampus učeničkog i studentskog obrazovanja

Župan Kožić kaže kako se u Ivanić-Gradu se stvara kampus učeničkog i studentskog obrazovanja, centar znanosti i inovacija, ali i centar mladih.

– Posebno me veseli ovaj projekt kako bi unaprijedili visoko obrazovanje u Ivanić-Gradu. Od kako je  krenula prva generacija fizioterapeuta, Ivanić-Grad je postao jedan od tri grada u Županiji koji na svom prostoru nudi visokoškolsko obrazovanje. Na ovaj način stvaramo još jednu dodatnu priliku žiteljima i okolnim stanovnicima za visoko školovanje.

Ovime bi Visoka škola Ivanić-Grad sljedeće godine trebala dobiti nove prostorije za kabinete, učionice i laboratorije, te restoran i đački dom.

Planiraju pokrenuti i studij sestrinstva

– Projekt studentskog kampusa biti će dodatni dio već postojećeg učeničkog i studentskog doma te menze. Priča naše Visoke škole započela je prije šest godina, prije tri smo upisali prve studente, prošle godine ostvarili smo samostalnost škole, a danas se već širimo. Naftalan kao jedinstveno lječilište i županijska bolnica služi nam kao nastavna baza, te su svi programi vezani uz njega. Drago mi je što je Županija prepoznala naš projekt i njegov potencijal za sveučilišni razvoj, rekao je gradonačelnik Leš.

Kako su priopćili iz grada, idući mjesec krenut će preprojektiranje krila, u roku od šest mjeseci trebala bi biti spremna cjelokupna dokumentacija, te će tada projekt biti spreman za aplikaciju na natječaj za europska sredstva. Prema procjeni grada, u taj će objekt uložiti 10 milijuna kuna i u potpunosti će zadovoljiti kapacitete za širenje Škole.

– Na Visokoj školi uskoro se očekuje i otvaranje novog programa sestrinstva, poručili su iz Ivanić-Grada.

Copy link
Powered by Social Snap