Pretraga

Još jedan riječki fakultet izabrao je novu dekanicu, dužnost preuzima od jeseni

A- A+

Kako smo nedavno pisali, Ekonomski fakultet u Rijeci dobio je novog dekana, Sašu Drezgića. No to nije jedini fakultet riječkog sveučilišta s novom čelnom osobom. I Pomorski fakultet u Rijeci izabrao je novu dekanicu, a to je izvanredna profesorica Ana Perić Hadžić.

Ana Perić Hadžić | foto: Pomorski fakultet

Kako je priopćeno s Pomorskog fakulteta u Rijeci, Ana Perić Hadžić je na ovotjednoj sjednici Fakultetskoga vijeća izabrana za novu dekanicu tog fakulteta.

– Nova dekanica našeg fakulteta izvanredni je profesor na Zavodu za logistiku i menadžment u pomorstvu i prometu, te trenutno obnaša dužnost prodekanice za poslovne odnose. Na dekansku je dužnost izabrana za trogodišnje mandatno razdoblje, a dužnost će preuzeti 1. listopada 2022. godine. Čestitamo na novoj funkciji uz želju da u budućnosti nastavi put razvoja i uspjeha našeg fakulteta, piše u priopćenju fakulteta.

Prema životopisu na stranicama fakulteta, Perić Hadžić magistrirala je, a potom i stekla doktorat na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Od 2003. do 2011. bila je asistentica na Pomorskom fakultetu, zatim viša asistentica dok je zvanje docenta stekla 2012. Između 2012. i 2016. bila je Koordinator za međunarodne projekte na Pomorskom fakultetu. Perić Hadžić radila je na mnogim EU projektima, te je autorica i koautorica na preko tridesetak znanstvenih i stručnih radova, piše u njenoj biografiji.

Od dodatnih zanimljivosti iz njene biografije valja izdvojiti kako svira klavir i gitaru te je završila i osnovnu te srednju glazbenu školu ‘Ivan Mateić Ronjgov’ u Rijeci.