Još jedan studentski grad dobiva dom s 332 kreveta: Poznato kada kreće gradnja

Studentski smještaj po povoljnoj cijeni postaje sve veći problem, a posebice je to izraženo u primorskim gradovima. Među njima je i Šibenik u kojemu je isplanirana izgradnja studentskog doma s 332 kreveta. No, iako je početak radova bio najavljen za listopad 2018., radovi još nisu započeli.

Foto: Studentski centar Šibenik

Kako piše Šibenik.in, početak radova na Studentskom domu Palacin u Šibeniku bio je najavljen za listopad 2018. No, građevinski poslovi na tom projektu vrijednom 85 milijuna kuna još nisu krenuli i to zbog izdavanja dozvola.

Studenti dobivaju tulumarnicu, menzu i 248 kreveta: Grade se dva moderna paviljona doma u Puli

– Što se tiče kašnjenja, ovo su mala odstupanja obzirom na zahtjevnost projekta. Na rokove izdavanja prostorno planske dokumentacije nismo mogli utjecati. U stalnoj smo komunikaciji sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) koja do sada nije imala nikakvih primjedbi u vezi dinamike provedbe projekta i prihvatila je sva kašnjenja kao opravdana, kazala je za Šibenik.in, Darija Šare, glasnogovornica i članica projektnog tima Palacin.

Dodaje, trenutno je u tijeku priprema javne nabave za izvođenje radova, a natječaj za izvođača u projektu čiji je nositelj Veleučilište u Šibeniku tebao bi biti objavljen sljedećeg mjeseca.

– Nabava će trajati do početka lipnja. Nakon provjere ponuda, odluka o nabavi će se objaviti sredinom srpnja. Ukoliko ne bude žalbi, pristupit će se potpisu ugovora s odabranim izvođačem radova. Nakon potpisa ugovora s odabranim izvođačem radova, vjerojatno tijekom ljeta 2019. godine bi trebali započeli radovi, kazala je Šare za Šibenik.in.

Inače, dom bi trebao imati kapacitet od 332 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba, restoranom sa sto sjedećih mjesta, učionicom, knjižarom i dnevnim boravkom.

Kako piše spomenuti izvor, rok za završetak radova je 18 mjeseci. Dakle, ako radovi krenu ovo ljeto, Palacin bi trebao biti gotov na proljeće 2021. godine.

Odgovori