Pretraga

Još jedan studentski grad dobiva dom s 332 kreveta: Poznato kada kreće gradnja

A- A+

Studentski smještaj po povoljnoj cijeni postaje sve veći problem, a posebice je to izraženo u primorskim gradovima. Među njima je i Šibenik u kojemu je isplanirana izgradnja studentskog doma s 332 kreveta. No, iako je početak radova bio najavljen za listopad 2018., radovi još nisu započeli.

Foto: Studentski centar Šibenik

Kako piše Šibenik.in, početak radova na Studentskom domu Palacin u Šibeniku bio je najavljen za listopad 2018. No, građevinski poslovi na tom projektu vrijednom 85 milijuna kuna još nisu krenuli i to zbog izdavanja dozvola.

Izdvojeni članak

Studenti dobivaju tulumarnicu, menzu i 248 kreveta: Grade se dva moderna paviljona doma u Puli

– Što se tiče kašnjenja, ovo su mala odstupanja obzirom na zahtjevnost projekta. Na rokove izdavanja prostorno planske dokumentacije nismo mogli utjecati. U stalnoj smo komunikaciji sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) koja do sada nije imala nikakvih primjedbi u vezi dinamike provedbe projekta i prihvatila je sva kašnjenja kao opravdana, kazala je za Šibenik.in, Darija Šare, glasnogovornica i članica projektnog tima Palacin.

Dodaje, trenutno je u tijeku priprema javne nabave za izvođenje radova, a natječaj za izvođača u projektu čiji je nositelj Veleučilište u Šibeniku tebao bi biti objavljen sljedećeg mjeseca.

– Nabava će trajati do početka lipnja. Nakon provjere ponuda, odluka o nabavi će se objaviti sredinom srpnja. Ukoliko ne bude žalbi, pristupit će se potpisu ugovora s odabranim izvođačem radova. Nakon potpisa ugovora s odabranim izvođačem radova, vjerojatno tijekom ljeta 2019. godine bi trebali započeli radovi, kazala je Šare za Šibenik.in.

Inače, dom bi trebao imati kapacitet od 332 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba, restoranom sa sto sjedećih mjesta, učionicom, knjižarom i dnevnim boravkom.

Kako piše spomenuti izvor, rok za završetak radova je 18 mjeseci. Dakle, ako radovi krenu ovo ljeto, Palacin bi trebao biti gotov na proljeće 2021. godine.

Još jedan studentski grad dobiva dom s 332 kreveta: Poznato kada kreće gradnja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap