Pretraga

Još jedno sveučilište dodjeljuje sredstva studentima oštećenima potresom, evo kako se prijaviti

A- A+

Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje ove godine dodatnih 100 stipendija za studente oštećene potresima koji su se dogodili u 2020. I Sveučilište u Rijeci otvorilo je javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci iz područja pogođenih potresima.

Screenshot: YouTube| MORH

U potresu koji je potkraj prosinca pogodio središnju Hrvatsku mnogim su obiteljima oštećeni domovi, a među njima su i studenti. Sveučilište u Rijeci otvorilo je javni poziv za dodjelu financijske pomoći studentima s područja pogođenog potresom. Planiraju dodijeliti po 3.500 kuna po studentu, ali konačni iznos ovisit će o broju prijavljenih studenata. Riječ je studentima koji dolaze s područja Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Na javni poziv mogu se prijaviti i redovni i izvanredni studenti Sveučilišta u Rijeci, a važno je da su na dan 29. prosinca imali prebivalište na području na kojem je Vlada proglasila katastrofu, što se odnosi na poviše spomenute tri županije. Također, sredstva se dodjeljuju studentima koji imaju prijavljeno prebivalište u objektu koji je nakon potresa nekom od oznaka: N1 – neuporabljivo zbog vanjskog utjecaja, N2 – neuporabljivo zbog oštećenja, PN1 privremeno neuporabljivo, u potpunosti ili djelomično, PN2 – privremeno neuporabljivo – potrebne mjere hitne intervencije.

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu u 2021., dobiva ju više studenata

Prijave se podnose isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem online prijavnog obrasca zaključno do 1. travnja 2021. godine u 12:00 sati.

– Obrascu se pristupa putem sljedeće poveznice upisivanjem korisničkih podataka u sustavu AAI@EduHr (e-adresa povezana s uniri korisničkim imenom npr. [email protected]). Korisničko ime mora imati nastavak ‘uniri’, a NE ‘student.uniri’. U slučaju da student nije u mogućnosti pristupiti prijavi upisivanjem svojih korisničkih AAI@EduHr podataka ili nema potrebne korisničke podatke, mora se javiti LDAP administratoru na svojoj sastavnici, stoji u obavijesti Sveučilišta u Rijeci.

U prijavi je potrebno priložiti potvrdu o statusu studenta Sveučilišta u Rijeci, uvjerenje MUP-a ili elektronički zapis iz sustava e-Građani o prebivalištu studenta na dan 29. prosinca 2020. godine, dokaz o oštećenju objekta N1/N2 ili PN1/PN2 te izjavu o istinitosti podataka. Više detalja doznajte u tekstu javnog poziva OVDJE.

Copy link
Powered by Social Snap