Pretraga

Još jedno sveučilište donijelo odluku o nastavi u ljetnom semestru, započet će online

A- A+

Nakon Sveučilišta Sjever koje je odlučilo da će se nastava u ljetnom semestru provoditi prema hibridnom modelu, dakle djelomično uživo, a drugim dijelom na daljinu, odluku o nastavi u drugom semestru ove godine donijelo je i Sveučilište u Zadru. Ljetni semestar započet će nastavom na daljinu.

Foto: Jan Baborák, Unsplash

Sa Sveučilišta u Zadru priopćili su kako će se nastava na početku ljetnog semestra ove akademske godine odvijati na daljinu. I dalje važe preporuke za održavanje nastave na fakultetima koje je HZJZ donio u studenom te će one biti na snazi sve dok ne stignu nove upute Ministarstva znanosti i obrazovanja, poručuju sa Sveučilišta u Zadru.

– Iznimno se za studijske programe vezane uz regulirane profesije praktični dio nastave (hospitacije, stručna praksa, terenska nastava) može odvijati uz sudjelovanje studenata, uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera. Nadamo se da će daljnjim poboljšanjem epidemiološke situacije i postupnim popuštanjem mjera uskoro biti moguć povratak klasičnoj nastavi, poručuju sa zadarskog Sveučilišta.

Izdvojeni članak

Dva zagrebačka fakulteta odlučila: Online nastava i u ljetnom semestru, no ima izuzetaka

Podsjetimo, u uputi HZJZ-a iz studenog stoji da je nastavu na visokim učilištima nužno održavati na daljinu, uz iznimku praktične nastave, terenske nastave, vježbi i slično.

– Kod održavanja ovakvih specifičnih oblika nastave koji se nužno moraju provoditi u učionicama (laboratorijima i dr.) te se nikako ne mogu u zadovoljavajućoj mjeri zamijeniti nastavnom na daljinu, primjenjuju se protuepidemijske mjere navedene u ovim uputama od 31. kolovoza 2020. uz obavezu nošenja maski i distancu od najmanje dva metra između svih prisutnih osoba. Tijekom visokoškolske nastave u pojedinim specifičnim okružjima, primjerice u zdravstvenim ustanovama, ustanovama u socijalnoj skrbi ili slično, primjenjuju se protokoli tih ustanova, piše u uputi HZJZ-a.

Još jedno sveučilište donijelo odluku o nastavi u ljetnom semestru, započet će online
Share via
Copy link
Powered by Social Snap