Pretraga

Još jedno sveučilište raspisalo natječaj za rektorovu nagradu: Rok za prijave jako je kratak

A- A+

Sveučilište u Splitu raspisalo je natječaj za rektorovu nagradu koji traje do 29. svibnja. Za razliku od Sveučilišta u Zagrebu za čiju se rektorovu nagradu studenti mogu prijaviti i pisanjem znanstvenog rada, Sveučilište u Splitu rektorovu nagradu, osim za uspjeh, dodjeljuje za već objavljene radove studenata. No, također za razliku od zagrebačkih, splitski studenti uz rektorovo priznanje mogu očekivati i novčani iznos od 1.000 kuna.

Screenshot: YouTube; promotivni video Sveučilišta u Splitu

Rektorove nagrade Sveučilišta u Splitu dodjeljuju se u četiri kategorije: za izvrsnost, za studentski znanstveni ili umjetnički rad te kao posebna i kao izravna rektorova nagrada.

Natječaj za ovogodišnje rektorove nagrade je raspisan, a rok mu je do 29. svibnja.
Iako bi tako kratak rok mogao začuditi studente Sveučilišta u Zagrebu, činjenica je da ono splitsko ima malo drugačije uvijete natječaja od zagrebačkog.

Koeficijenti za institucionalni doprinos…

Izdvojeni članak

Ovo je student koji od nedavno brani prava svojih kolega na Sveučilištu u Splitu: Možete mu se javiti i preko Instagrama

I dok studenti Sveučilišta u Zagrebu za prijavu na rektorovu nagradu pišu zasebne znanstvene radove, studentima Sveučilišta u Splitu rektorova se nagrada dodjeljuje za radove objavljene u znanstvenim i stručnim časopisima.

Moguće je i da se studenti za nagradu prijave u više kategorija.

Također, prilikom bodovanja nagrade za izvrsnost boduju se sportski uspjesi, sudjelovanje u uređivanju časopisa, ali i institucionalni doprinos. Bodovi se dobivaju tako da se prosjek ocjena pomnoži s koeficijentom, koji je za demonstratora primjerice 1,06, a za člana Senata Sveučilišta 1,19.

Nagrada ima i novčani dio

Izdvojeni članak

[FOTO] Ni para, ni predstavnika ministarstva na dodjeli Rektorove nagrade u Zagrebu

No još je jedna razlika sa studentima Sveučilišta u Zagrebu. I dok je, podsjetimo, rektor Boras ukinuo je 2016. novčani dio rektorove nagrade, tvrdeći da se na nju ne prijavljuje zbog novaca, rektor Ljutić svojim će nagrađenim studentima, uz priznanje, i ove godine dati 1.000 kuna.

Prijave za nagradu upućuju se poštom ili osobno donose u Pisarnicu Sveučilišta u Splitu, a cijeli postupak opisan je u tekstu natječaja.

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Proučite i Pravilnik:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Obrasce za prijavu možete pronaći na stranicama Sveučilišta.

Još jedno sveučilište raspisalo natječaj za rektorovu nagradu: Rok za prijave jako je kratak
Share via
Copy link
Powered by Social Snap