Pretraga

Još tri zagrebačka faksa produljila online nastavu: ‘Nadamo se da ćemo ljetni semestar početi u klasičnom obliku’

A- A+

I dok su neki fakulteti donijeli odluke o izvedbi online nastave do daljnjeg, značajan je broj onih kojima odluka o nastavi na daljinu istječe nakon blagdana. Uz Šumarski, FKIT, Građevinu i FOI, još tri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu produljila su odluke o provedbi nastave na daljinu. Riječ je o Geotehničkom, Fakultetu hrvatskih studija te Katoličko-bogoslovnom fakultetu.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, neki su fakulteti u Zagrebu ipak odlučili produljiti nastavu na daljinu do kraja zimskog semestra. Osim Šumarskog, FKIT-a, Građevine i FOI-a, kako smo nedavno pisali, među posljednjima koji su donijeli odluke o produžetku online nastave su Geotehnički, Fakultet hrvatskih studija te Katoličko-bogoslovno fakultet.

Geotehnički i KBF idu online do kraja zimskog semestra

– Zbog nastavka nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane bolešću COVID-19, donesena je nova odluka o privremenom ograničenju većine fizičkih aktivnosti unutar zgrade Geotehničkog fakulteta do 31. siječnja 2021. godine. Nadamo se kako će ipak doći do poboljšanja epidemiološke situacije i kako ćemo nastavu u ljetnom semestru započeti u klasičnom obliku. Budimo pozitivni i ostanimo negativni, stoji u obavijesti o produljenju nastave na daljinu i rada od kuće Geotehničkog fakulteta.

Online nastavu, uz pojedine izuzetke, produljio je i dekan Katoličko-bogoslovnog fakulteta, Mario Cifrak.

– Obavješćujem Vas da će se nastava na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu do 22. siječnja 2021. godine (zimski semestar akademske godine 2020./2021.) odvijati na daljinu (online), osim nastavnih aktivnosti koje podrazumijevaju fizičku prisutnost u zgradi Fakulteta (kolokviji, …). Zimski ispitni rok tekuće akademske godine 2020./2021. odvijat će se na isti način kao i ljetni/jesenski ispitni rok prošle akademske godine 2019./2020., piše u odluci dekana Cifraka.

Izdvojeni članak

Četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu donijela službene odluke: Nastava online do kraja semestra

FHS nastavu na daljinu produljio do daljnjeg

Nakon pobune studenata koji su peticijom tražili uvođenje nastave na daljinu, Fakultet hrvatskih studija početkom prosinca prešao je na online nastavu. Odluka iz prosinca bila bi važeća do 10. siječnja, ali su je i na ovom fakultetu produljili.

– Zbog izvanrednih okolnosti prouzročenih epidemijom koronavirusa i posljedicama razornih potresa u središnjoj Hrvatskoj nastava će se na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu do daljnjega održavati na daljinu, uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave, stoji u obavijesti dekana Pave Barišića.

Na FHS se kolokviji i ispiti mogu održavati uživo na fakultetu uz pridržavanje epidemioloških mjera i to u skupinama do 25 studenata. Nastavnici se mogu odlučiti i za održavanje usmenih ispita na daljinu, uz izravan audiovizualni kontakt sa studentima, navodi dekan Barišić u obavijesti. Studenti koji ne mogu pristupiti provjeri zbog zaraze, samoizolacije, potresa trebaju se javiti nastavniku, a Barišić je pozvao nastavnike za razumijevanje u slučajevima zamolba studenata vezanima uz materijalne i psihološke posljedice potresa, zarazu ili samoizolaciju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap