Pretraga

Kako postati omiljeni cimer

A- A+

Koliko god bili dobri s nekim ljudima, nikoga ne poznajete dovoljno dobro dok ne krenete živjeti zajedno. Upravo zbog toga je mnoge strah za cimere izabrati dugogodišnje prijatelje ili prijateljice. Međutim, ne pokaže se idealan ni suživot s potpuno nepoznatim ljudima. U nastavku pogledajte nekoliko savjeta kako biti što bolji cimer te što manje nervirati ljude s kojima živite.

Ponekad se dogodi da dugogodišnja prijateljstva puknu nakon što s nekim odlučite živjeti. No, koliko god rizika donosi suživot s prijateljima, toliko se možete opeći i kad za cimera uzmete potpuno nepoznate ljude. Stoga, bar osigurajte da vaše ponašanje ne naruši prijateljske i cimerske odnose.

Izdvojeni članak

Napravio spot i pjesmu samo da pronađe idealnog cimera

Ne petljajte se u nečiju privatnost

Kad ste s nekim prijatelji i međusobno dijelite sve tajne, to ne znači kako ipak svatko od vas ne želi zadržati određenu dozu privatnosti. Upravo zbog toga često pucaju prijateljstva jer kad postanete cimeri, druga strana želi biti upućena u svaki dio vašeg života. Koliko god vi bili bliski i voljelik jedni druge, ipak vam nije ugodno da vas netko stalno ispituje o svakom vašem koraku ili poruci koju primite na mobitel.

Ponekad morate popustiti

Ne možete očekivati da će cimeri udovoljavati svakom vašem hiru, bilo da se radi o prijateljima ili ljudima koje ste tek upoznali. Ne možete uspoređivati cimerske odnose s onima kakve imate u zajedničkom obiteljskom životu.

Morate shvatiti kako ćete ponekad morati iskvariti sebi da bi udovoljili drugima pa onda možete očekivati da će vam vratiti istom mjerom. Kompromis je u takvim situacijama ključan, stoga se morate potruditi i vi i vaši cimeri kako se nitko ne bi osjećao zakinut.

Izdvojeni članak

Doznajte što je sve nužno za dobar početak s novim cimerom

Razumnost za vrijeme učenja

Koliko god da ste raspoloženi za tulume ili morate slaviti svoj, prijateljev ili rođendan neke treće osobe, morate paziti da ništa ne dogovarate prije konzultacija s cimerima. Ako vas dvoje živi u istom stanu, logično je kako nećete dovesti 10-ak ljudi, a da prije niste provjerili moraju li vaši cimeri učiti. Prije svakog druženja ili pijanke, izvidite situaciju pa se onda bacite na planiranje i organiziranje.

Dijeljenje troškova

Uz prethodno navedeno, kao i u većini slučajeva financije postanu uzrok problema zbog kojih se raspadnu cimerski, ali i prijateljski odnosi. Da se ne bi našli u situaciji kada ćete prigovarati što ste vi jedan mjesec dali 10 kuna više od cimera, odmah na početku zajedničkog života dogovorite osnovna pravila. Na taj način možete čim dobijete džeparac otići u zajedničku kupovinu kako biste namirili sve potrebno za stan.

Čišćenje i pospremanje

Zadnje, ali i ne najmanje bitno, je pospremanje i čišćenje stana. Higijena je također jako čest uzrok svađa i neslaganja. Ako živite u stanu u kojemu svatko ima svoju sobu, onda se ne trebate petljati je li čiji ormar složen, no dogovorite se da zajedničke prostorije zajedno i održavate. I u ovom slučaju je najbolje da napravite raspored kad je tko zadužen za čišćenje ili koliko puta tjedno ćete opaliti generalku po stanu.

Kako postati omiljeni cimer
Share via
Copy link
Powered by Social Snap