Pretraga

Kako to izgleda kad se zadarski studenti udruže

A- A+

Drugi studentski klub koji smo vam odlučili predstaviti je Klub zadarskih studenata. Nastao je udruživanjem studenata koji su uzor našli u Klubu Zadrana koji postoji 16 godina. Predsjednik KZS-a je Karlo Vulin, a osnovni cilj im je što više proširiti svoje djelovanje.

Da ne biste pomislili kako studentski klubovi samo organiziraju večeri u zagrebačkim klubovima, odlučili smo vam ovaj put predstaviti Klub zadarskih studenata.

Jedan od aktivnih članova kluba je i Marko Buterin koji nas je uputio u njihovu povijest i aktivnosti.

www.facebook.com

Izdvojeni članak

Aktivni livanjski studenti u ZKLS-u

Predsjedništvo i nastanak KZS-a

Prije 16 godina, Grad Zadar je osnovao Klub Zadrana čije je sjedište u Kukuljevićevoj 8 u Zagrebu. Nedugo nakon toga, aktualni zadarski studenti su se udružili i osnovali Klub zadarskih studenata.

Djeluju u prostorijama Kluba Zadrana gdje održavaju sve sastanke, a otvoreni su svakim radnim danom od 17 do 22 sata.

KZS trenutno ima 9 članova predjedništva koje čine predsjednik Karlo Vulin, tajnik Paško Bonja, potpredsjednica Martina Trošić te Melita Jerolimov, Nikolina Liverić, Anglea Nekić, Marko Buterin, Tin Juričić i Matko Šoštarić.

Učlanjena za ovu godinu kreću od brucošijade 18. listopada, a do sad su u prosjeku imali 400 do 500 članova. Novo vodstvo je pokrenilo više akcija za animiranje studenata, pa će tako svi članovi imati besplatan ulaz na sve događaje koje KZS organizira, najjeftiniju kartu za odlazak u Zadar, besplatna hodočašća u Mariju Bistricu i Vukovar i pristup na razne tematske večeri u Klubu Zadrana.

Aktivnosti i planovi

Osnovni plan nam je proširiti svoje djelovanje na što više ljudi koji imaju, a i ne moraju imati, veze sa Zadrom, riječi su Marka Buterina. Još je nadodao kako održavaju kontakt i surađuju sa svim ostalim udrugama koje djeluju u Zagrebu, provode razne aktivnosti kako bi se studenti upoznali i zabavljali.

Sudjeluju u raznim hodočašćima i organiziraju putovanja, primjerice u Vukovar. Prošle su godine bili u dvodnevnom posjetu Livnu sa ZKLS-om.

U klubu se održavaju brojne prigode, poput izložbi, promocija, tribina, gledanja utakmica, zajedničkog druženja i obilježavanja bitnih datuma.

Zadarske večeri i memorijalni turnir ‘Krešo Ćosić’

Godišnje se organiziraju dvije Zadarske večeri, jedna za dan Grada Zadra 24. studenog, a druga u travnju. Organiziraju se i brucošijade zadarskih studenata, kao i tradicionalna ribarska večer u lipnju.

Krajem svibnja ove godine se održavao četvrti memorijalni turnir ‘Krešo Ćosić’ u Boćarskom domu. Nakon tunira, u prostorijma kluba se prikazivao dokumentarni film o zadarskom košarkašu uz domjenak.

Kako to izgleda kad se zadarski studenti udruže
Share via
Copy link
Powered by Social Snap