Pretraga

U karanteni na Tomislavcu 30 studenata: Zagreb će izdati preporuke za online nastavu na faksevima

A- A+

Pročelnik Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Vjekoslav Jeleč, gostovao je jutros u Studiju 4 Hrvatske radiotelevizije i otkrio kako Zagreb danas broji preko 200 novozaraženih. Kaže kako je u karanteni na Tomislavcu oko 30 studenata, uglavnom stranih, te kako će gradski stožer izdati preporuke za online nastavu, prvenstveno na fakultetima.

Foto: Samuel Bourke; Unsplash

Početkom rujna u Zagreb je došlo oko 60 tisuća studenata. Epidemiološka situacija i profil govori da je prosječna dob zaraženih 40-ak godina, od čega je velik je broj mladih. U karanteni na Tomislavcu 30 je studenata, koji su mahom iz drugih zemalja, najviše iz Španjolske – sve su to podaci koje je gostujući na HRT-u jutros iznio Vjekoslav Jeleč, pročelnik Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Izdvojeni članak

Obavijestili studente: Umjesto kombinirano, nastavu će u cijelosti držati online

– Kao glavno pitanje nameće se pitanje nastave. Online sustav sasvim će sigurno u ovakvoj situaciji imati prednost i u tom će smjeru ići preporuke, naglasio je Jeleč, prenosi HRT.

Dodao je da se većina zaraženih mladih ljudi zarazila na druženjima i u sličnim nekontroliranim situacijama. Govoreći o preporukama za online nastavu, kaže, mislio je uglavnom na fakultete.

– Velik su problem asimptomatski bolesnici. Bit će prehlada, gripe i sve je od početka pripremano za takav oblik nastave, nastavio je Jeleč i upozorio kako o tome samostalno odlučuju fakulteti, na temelju vlastite procjene.

Podsjetimo, jedan od većih, Pravni fakultet, već je proteklog vikenda donio odluku kako će se nastava izvoditi online, uz nekoliko izuzetaka o čemu više možete čitati ovdje.

U karanteni na Tomislavcu 30 studenata: Zagreb će izdati preporuke za online nastavu na faksevima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap